Dodik, Čović i Izetbegović razgovarali o formiranju vlasti

Autor: Tanjug

Svet

18.02.2019

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednici SDA, HDZ BiH i SNSD Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Milorad Dodik razgovarali su danas u Sarajevu o formiranju vlasti na nivou BiH.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Milorad Dodik

Čović je posle sastanka rekao da je napravljen veliki korak ka formiranju vlasti.

- Verujem da će uskoro biti formiran Savet ministara. Sada razgovaramo kako bi formiranjem mandatara bilo dogovoreno i formiranje čitave vlasti - rekao je Čović.

On je naveo da je napravljen veliki korak s tim što su tri lidera sela i razgovarala o konstituisanju vlasti, dodajući da će biti još sastanaka.

Dodik je, kako prenose "Nezavisne novine", rekao da je sastanak bio neformalnog karaktera i da ništa posebno nije dogovoreno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bakir Izetbegović

- Izetbegović još ostaje kod svojih stavova, ja o tome neću govoriti, neka kaže on - rekao je Dodik i dodao da SNSD sa svojim koalicionim partnerima iz RS ima "dovoljno ruku i snage da ima predsedavajućeg Saveta ministara i da to nije upitno".

Izetbegović je rekao da sastanak za sada nema rezultat, ali da dobra atmosfera pokazuje da bi moglo doći do dogovora o Savetu ministara.

- Govorili smo o prioritetima, odnosima i izgradnji zemlje, poziciji Hrvata, Bošnjaka i Srba u FBiH. Sastanak sa drugim strankama biće u drugoj polovini sedmice, a bh.blok se sam isključio - rekao je Izetbegović.

Sastanak je održan u Predsedništvu BiH.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Dragan Čović

Na nivou BiH još nije formiran Savet ministara BiH, na čijem čelu bi trebalo da bude pripadnik srpskog naroda, podsećaju "Nezavisne".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading