Sprečen napad Islamske države u Severnoj Makedoniji

Autor: Republika

Svet

15.02.2019

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije sprovelo je akciju kako bi sprečilo napad Islamske države u toj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Makedonska policija ja akciju sprovela nakon što je razmenila operativne informacije sa "partnerskom zemljom"o planovima ekstremista za teroristički napad.

"U cilju ometanja terorističkog napada i ostvarivanja preventivne funkcije, Ministarstvo unutrašnjih poslova izradilo je plan mera i aktivnosti, obezbedujuci adekvatne naloge za njihovo sprovodenje. Nakon primljenih naloga na više lokacija na teritoriji zemlje izvršena su pretraživanja, oduzimanjem predmeta i uredaja povezanih s mogucim napadom. Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja sa sprovodenjem akcija, mera i aktivnosti na obezbedivanju gradana", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije, prenosi RTS.

SAD ukazuju na pojačan rizik od terorističkih napada u toj balkanskoj državi.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading