Kašćelan u Crnpoj Gori uz najveće mere obezbeđenja: Evo šta je rekao na ročištu

Autor: Republika

Svet

13.02.2019

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednje dve godine bio sam u Pragu. Tamo sam se lečio od povreda koje sam zadobio kada sam ranjen u Novom Sadu krajem juna 2016. godine.

RepublikaFoto: youtube.com/Police of the Czech Republic
Hapšenje Kašćelana u Pragu

Prema nezvaničnim informacijama ovo je policajcima rekao vođa kavačkog klana, Slobodan Kašćelan, kada je u petak uveče izveden pred veće podgoričkog Višeg suda. Njemu je, nakon izručenja Crnoj Gori, određen pritvor.

Kašćelan nije doveden iz spuške ćelije u ponedeljak na zakazano ročište. Sudija Specijalnog odeljenja podgoričkog Višeg suda Dragoje Jović obrazložio je da iz procesnih razloga ovaj okrivljeni nije mogao da bude doveden u sudnicu.

U međuvremenu, u istražnom zatvoru bezbednost je podignuta na najviši nivo.

Kašćelan je u ZIKS sproveden uz najviši stepen obezbeđenja, i na isti način vodili su ga iz istražnog zatvora u Viši sud. Put je bio obezbeđen i blokiran dok je sprovođen.

Kada se bude pripremio za suđenje, to ne znači nužno da će biti ispunjeni zakonski uslovi da suđenje počne iz početka. Nastavak procesa, zasada, koči lečenje optuženog Stefana Brnovića, čiji je branilac Dragoljub Đukanović obavestio sud da se nalazi na lečenju u inostranstvu.

Optužnicom specijalnog tužioca Saše Čađenovića, Kašćelan i odbegli Igor Božović se terete da su krajem maja 2010. godine organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove kako bi se bavili pranjem novca, davanjem mita, zelenašenjem, iznudom, nedozvoljenim držanjem eksplozivnih naprava i drugim teškim krivičnim delima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading