Uhapšen bivši pripadnik Vojske RS zbog silovanja

Autor: Tanjug

Svet

02.02.2019

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Granične policije BiH i Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su na graničnom prelazu Karakaj Milenka Gojgolovića, osumnjičenog za ratni zločin počinjen 1992. na području Vlasenice, saopšteno je iz Tužilaštva BiH, prenosi RTRS.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je u svojstvu pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) u leto 1992. u logoru Sušica, gde su nezakonito bili zatvoreni civili bošnjačke nacionalnosti, počinio ratni zločin silovanja i seksualnog zlostavljanja - navedeno je u saopštenju.

Navodi se da je Gojgolović duži period boravio u inostranstvu i bio nedostupan pravosuđu BiH, a da je lociran i uhapšen prilikom dolaska u BiH, nakon čega je predat postupajućem tužiocu, koji će ga ispitati i uputiti predlog za određivanje pritvora.

U saopštenju se navodi da je ovaj predmet značajan u borbi protiv nekažnjenosti ratnih zločina silovanja i seksualnog zlostavljanja u BiH.

Iz Tužilaštva BiH navode da, zajedno sa partnerskim policijskim i bezbednosnim agencijama u BiH i inostranstvu, intenzivno rade na pronalasku i procesuiranju osumnjičenih za ratne zločine koji se nalaze izvan BiH.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading