PANIKA U CRNOJ GORI! Od virusa gripa umrlo petoro, među njima i dvogodišnje dete!

Autor: Tanjug

Svet

30.01.2019

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pet osoba preminulo je za sedam dana u Crnoj Gori od posledica gripa, a među njima je i dvoipogodišnji dečak. Crnogorski Institut za javno zdravlje saopštio je u utorak da je 45-godišnja pacijentkinja peta žrtva gripa ove sezone.

Foto: Ilustracija

Od gripa su preminuli i dvoipogodišnji dečak, kao i tri starije osobe. Iz Instituta je saopšteno da je broj obolelih od gripa od 21. do 27. januara udvostručen u odnosu na pretprošlu sedmicu. Prijavljeno je 386 slučaja osoba sa simptomima nalik gripu, što je dva puta više u odnosu na nedelju ranije i tri puta više nego u istom periodu prošle godine.

- Nalazimo se u uzlaznoj fazi epidemije gripa i za očekivati je da će epidemija dostići vrhunac u narednim sedmicama, nakon čega će broj obolelih postupno padati - naveli su epidemiolozi.

Najveći broj obolelih od bolesti sličnih gripu registrovan je u uzrastu od 20-64 godine (230 oboljelih), a najviša incidencija registrovana je u uzrastu od 0-4 godine i u uzrastu od 5-14 godina, odnosno među decom predškolskog i školskog uzrasta. Prema podacima Evropskog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti i Svetske zdravstvene organizacije u evropskom regionu aktivnost gripa nastavlja da raste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading