Komšić: Da mi Beograd i Zagreb ne govore kakvi su Dodik i Čović!

Autor: Tanjug

Svet

21.01.2019

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne treba da mu objašnjava kakav je Milorad Dodik, niti iko iz Zagreba kakvi su Dragan Čović i Bakir Izetbegović.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Željko Komšić

On je to rekao u Ljubljani gde je učestvovao na skupu "Budućnost Bosne i Hercegovine: Kako ubrzati integracije EU i NATO?" u organizaciji Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije i poručio susednim zemljama da odustanu od podele BiH i puste njene građane da sami regulišu svoje odnose.

- Ne treba meni Vučić da objašnjava kakav je Milorad Dodik. Dodik i ja se znamo bolje nego što će nas ikad poznavati Vučić. Niti treba da mi pojašnjava bilo ko iz Zagreba, da mi objašnjavaju kakav je Dragan Čović, kakav je Bakir Izetbegović. Šta hoće zvanični Zagreb i zvanični Beograd? Ja se nadam da hoće prijateljstvo - rekao je Komšić, prenosi regionalna TV N1.

- Ja mogu svašta da podnesem, ja ću svašta da podnesem u ime BiH i u ime BiH ću njima da pružim ruku. To je poruka koju možemo poslati susedima - rekao je Komšić.

Komšić je kazao da BiH nikada neće nestati.

- BiH će uvek opstati, uvek je imala snage i mudrosti. U BiH narodi nisu neprijatelji jedni drugima. Rat nam je došao od suseda, vođen od strane naših suseda. Ne možete ništa BiH. Rekao sam, sjašite nam s vrata, može se i drugačije reći, molim vas prestanite da nam pomažete - rekao je Komšić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading