Gradonačelnik Vukovara nacrtao metu na čelu srpske dece!

Autor: Tanjug

Svet

21.01.2019

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbornik Živog zida u Skupštini Vukovarsko sremske županije, Damir Maduna, raskrinkao je postupak gradonačelnika Vukovara, Ivana Penave, koji je snimak srpske dece, koja na fudbalskoj utakmici nisu ustala na intoniranje hrvatske himne, objavio tek tri meseca kasnije, kada je, kako kaže, to iz nekih razloga njemu odgovaralo.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Ivan Penava

Kako je preneo hrvatski portal Dnevno, Maduna kaže da je neprihvatljivo to što je gradonačelnik Vukovara Penava arhivirao snimak tog događaja i aktuelizovao ga nakon tri meseca.

- Gradonačelnik stavlja fotografiju tih klinaca na internet stranicu Grada Vukovara i jasno ih tako označavajući kao metu - kaže Maduna.


Kako objašnjava, "nalog za paljbu" Penava nije ni morao da izda jer se, kaže Maduna, u glavama nekih ljudi podrazumeva da je ona izdata.

Podseća da se samo dva dana nakon tog događaja napadnut učenik Tehničke škole, koji nastavu pohađa na srpskom jeziku od nekolicine maskiranih njegovih vršnjaka.


Prema njegovim rečima, ovaj napad ne mora nužno biti povezan s temom, ali isto tako i može.

- Mislim da je svima nama koji živimo u ovom gradu, kojima ovde žive deca i unuci, stalo da Vukovar bude uljuđen grad ugodan za život svima koji u njemu žive. Svi želimo da kada nam deca izađu u grad ne moramo strahovati hoće li nas nazvati neko iz policije ili bolnice da nas obaveste kako je naše dete nekoga povredilo, ili je neko povredio njega. Imali smo rat, pobedili smo u tom ratu i zato se ponašajmo kao pobednici - rekao je ovaj Vukovarčanin.

Precizirao je da njemu reakcija Penave ne bi bila sporna da je usledila odmah narednog dana, a bilo bi mu prihvatljivo i da je gradonačelnik, kada je već te klince prepozao kao učenike neke škole, kao profesor i pedagog nazvao direktora i ukazao mu na neprimereno ponašanje tih učenika i zatražio mu da s tim uvezi nešto preduzme, odnosno ukaže toj deci da nije u redu da se tako ponašaju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading