BACILI NOVOROĐENČE U PROVALIJU, A SUDIJI REKLI DA NISU KRIVI!

Autor: avaz.ba

Svet

16.01.2019

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mile (57) i Mladenka Šimić (26) iz Dragićine kod Gruda danas su se u Kantonalnom sudu Mostar izjasnili da nisu krivi za ubistvo svog muškog novorođenčeta.

RepublikaFoto: pixabay.com

Oboje su se, na pitanje sudije za prethodno saslušanje Zorana Krtalića, izjasnili da su potpuno sposobni izjasniti se o krivici u odnosu na navode optužnice.

Njihova odbrana je utvrdila da danas nemaju predloge za dokaze koji se mogu izvesti na glavnom pretresu. Predmet će biti prosleđen Sudskom veću radi zakazivanja glavnog pretresa, piše Avaz.

Mile Šimić je vraćen u Kaznenopopravni zavod (KPZ) Mostar, gde se u pritvoru nalazi od 12. septembra, dok se njegova supruga brani sa slobode

U optužnici je, podsetimo, navedeno da je prvooptuženi Mile Šimić 6. septembra došao u Mostar po suprugu, koja je taj dan napuštala bolnicu nakon poroda, i to u pratnji dvoje maloletne dece.

Nakon što su svi zajedno krenuli vozilom u pravcu Čitluka, u nameri ubistva novorođenčeta, Šimić je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja. Njegova supruga je tada izvela decu iz automobila, kako ne bi videli šta će njihov otac učiniti te se s njima udaljila, dok je on sa zadnjeg sedišta uzeo korpu s novorođenčetom te je, s namerom da ubije bebu, bacio u provaliju.

Foto: Tanjug/AP

Novorođenče je, navedeno je, glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo masovne povrede kostiju glave.

- Usled povreda je nastupila smrt, nakon čega su se optuženi vratili u vozilo i zajedno sa dvoje maloletne dece, okrenuli vozilo u pravcu Mostara i preko Žovnice se uputili u Grude - stoji u optužnici, prenosi Srpskainfo.

Ovaj slučaj, podsetimo, šokirao je javnost u BiH, a otkriven je 12. septembra.

Inače, Šimići su, kako je i danas pročitano, roditelji troje maloletne dece, koja su nakon ovog šokantnog slučaja smeštena u "Majčino selo" u Međugorju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading