SVE ČEŠĆE GORE AUTOMOBILI PO ZAGREBU: Zbog ovih poruka upozorenja niko ne odgovara!

Autor: Tanjug

Svet

15.01.2019

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od početka ove godine u Zagrebu su već izgorela četiri vozila, a policija je utvrdila da su dva zapaljena namerno.

RepublikaFoto: pixabay.com

Način postupanja je gotovo uvek isti, počinioci se noću približe odabranom automobilu, u njega ubace neku zapaljivu tečnost, a nakon što požar bukne, nestanu pod okriljem mraka.

Vlasnici zapaljenih vozila potom zbrajaju štetu, a policija uglavnom tapka u mraku jer počinioci još nisu pronađeni.

U svetu organizovanog kriminala paljenje automobila je poruka, odnosno upozorenje, navodi Večernji list, i dodaje da je problem i u tome što vlasnici zapaljenih automobila nerado sarađuju sa policijom i većina onih kojima su automobili namerno zapaljeni tvrde da im niko nikada nije pretio.

U svakom slučaju paljenje vozila postalo je ozbiljan problem kako za građane tako i za policiju, a o tome svedoči i policijska statistika, navodi list.

Naime, prošle godine u Zagrebu su tako izgorela ukupno 64 vozila, pri čemu je u 22 slučaja utvrđeno da je reč o krivičnom delu, dok se za preostala 42 požara smatra da su prouzrokovana nekim tehničkim kvarom na vozilu.

Foto: ST/Ž.M.
Ilustracija

Za policiju je poražavajuće da je od 22 namerno zapaljena vozila pronašla počinioce samo u jednom slučaju.

Godinu dana pre bilo je 15 namerno zapaljenih vozila, a počinioci su pronađeni u dva slučaja, dok je još 51 vozilo izgorelo zbog tehničkog kvara.

Za vlasnike vozila u Zagrebu najgora je bila 2016. jer je te godine namerno zapaljeno 30 vozila, a počinioci su nađeni u svega tri slučaja.

Istovremeno je zbog tehničkog kvara izgorelo 39 vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading