Milogorci bi da hapse Amfilohija: Evo zbog čega?

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.01.2019

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski pokret (CP) podneo je Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve Amfilohija, u kojoj ga optužuje da svojim izjavama želi da u Crnu Goru uvede "sirijski scenario"

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
mitropolit Amfilohije

Mitropolit je na božićnoj liturgiji rekao da su "su brojni grehovi sadašnje crnogorske vlasti, a da su od njih tri najizraženija: stvaranje lažne crkve, priznanje lažne države na Kosovu i uvođenje sankcija Rusiji.

Mitropolit je to rekao tokom božićne liturgije ispred Saborne crkve Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Crnogorski pokret, koji je i ranije podnosio krivične prijave protiv mitropolita Amfilohija, smatra da je ta izjava "veleizdajnička" i tereteći ga da u Crnoj Gori želi da uvede "sirijski scenario".

U obrazloženju krivične prijave CP, između ostalog, stoji da Amfilhije "očito, belodano i beskrupulozno obavlja funkciju instrumenta velikosrpske politike koja ima tendenciju da uvede u Crnu Goru ''sirijski scenario'' i dovede nas do unutrašnjih sukoba i propasti zemlje i naroda s ciljem da u neredovnim prilikama Srbija uspostavi vlast u zemlji".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading