Haos u Makedoniji! Ispred zagrade Sobranja narod traži RATNO STANJE!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

09.01.2019

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred zgrade Sobranja u toku je protest grupe građana "Makedonija - blokira", koji obezbeđuju jake policijske snage. Oni protestuju protiv usvajanja ustavnih amndmana o čemu je rasprava odložena za 16 časova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ljudi uznemireni

Protestanti uzvikuju "izdajnici", "plaćenici", "Makedonija, Makedonija" i pozivaju poslanike i predsednika Ðorđa Ivanova da im se pridruže i da se suprotstave promeni imena.

Oni traže da uđu u Sobranje i pozivaju predsednika da proglasi ratno stanje.

Ovde smo iz celog sveta, iz dijaspore i svi Makedonci su tu.

- Ostali koji nisu tu ne smatram ih Makedoncima i neću ih smatrati sve dok podržavaju promenu ustavnog imena. Poručujem poslanicima da dođu ovde i da nam se pridruže. Novac se troši, ali u istoriji će biti upisani kao izdajice. Makedonija će opstati, danas ili sutra, Makedonija je postojala i će postojati - izjavio je Dragan Ugrinovski iz "Makedonija-blokira", preneli su makedonski mediji.

On je pozvao odgovorne iz policije da dopuste trojici protestanata da uđu tokom sobranjske sednice i da prenesu poruke sa protesta poslanicima kako se ne bi izglasale ustavne izmene.

- Policija ne treba da brani ove izdajice, njih 120 koji su unutra treba da izađu i da nas podrže. Ne smemo dozvoliti da promene naše ime koje je vekovima postojalo. Da pozovemo predsednika Ivanova da dođe ovde, da nam se pridruži i posalje poruku - dodao je Ugrinovski.

Ugrinovski je rekao da će o narednim koracima biti dodatne informacije, ali da će ostati ispred makedonskog Sobranja sve dok se ne završi sednica i da će vršiti pritisak kako ne bi se omogućile ustavne izmene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading