POKOPAO KOLINDU: Tuđmanov savetnik odbio da radi za hrvatsku predsednicu

Autor: Republika

Svet

04.01.2019

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski voditelj Velimir Bujanec u poslednjoj emisiji ugostio je bivšeg savetnika predsednika Franje Tuđmana, Slavena Leticu, koji je, kako su istakli, dva meseca proveo u Americi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kolinda Grabar Kitarović

Letica kaže da ta zemlja koja uopšte nema Hrvatsku u fokusu. Za to, konstatovao je, nije kriva američka administracija nego “nesposobna hrvatska diplomatija”.

Letica je pričao o svom novom eseju koji upravo završava i uglavnom se koncentrisao na kritikovanje premijera Plenkovića.

O predsednici nije želeo mnogo da govori, kazao je u početku.

- Ja poštujem institucije i ne bih hteo sada da govorim ništa protiv predsednice, jer je ona dama koja je napravila dosta grešaka na sopstvenu štetu - rekao je.

Ali onda ipak nije izdržao, pa je nastavio.

Predsednica je Letici svojevremeno ponudila mesto savjetnika, kazao je Velimir Bujanec, što je profesor potvrdio:

- To je tačno. Ponudila mi je mesto savetnika uoči Uskrsa 2017. godine. Predsednica je tada popunila svoj savetnički tim i ponudila je konkretne pozicije meni, Nenadu Bakiću i Branku Lustigu. Već sam jednom radio u Kabinetu predsednika koji je ipak bio ozbiljniji pa mi se činilo da bi to za mene bilo skakanje s konja na magarca - rekao je on.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading