Hrvatska bruka dobila epilog! Plenković: Verovatno odustajemo od nabavke aviona

Autor: Tanjug

Svet

03.01.2019

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski premijer Andrej Plenković u razgovoru za Dnevnik HRT-a potvrdio je da se čeka izjašnjavanje Izraela u vezi prodaje aviona F-16 Barak, ali da ipak nije optimista i da će se vrlo verovatno odustati od celog posla.

RepublikaFoto: Tanjug
Andrej Plenković

- Do zadnjih nekoliko sedmica nismo imali saznanja da će SAD imati primedbe na isporuku tih borbenih aviona na kojima je Izrael izvršio tehničku nadogradnju. Vrlo je verovatno da će Vlada poništiti konkurs, ako neće biti moguće dobiti ono što je odabrano - rekao je Plenković na temu nabavke borbenih aviona, preneo je Jutarnji list.

Hrvatsko Ministarstvo odbrane zatražilo je ranije danas od Izraela da ga do 11. januara zvanično obavesti može li da isporuči borbene avione F-16 čija je kupovina dogovorena, a u slučaju da to ne može, Hrvatska će poništiti odluku o njihovoj.

- Kada nas država Izrael službeno obavesti o navedenom, pravovremeno ćemo upoznati hrvatsku javnost - navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi Index.hr.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading