HOROR! Dečak (14) se obesio u šupi: Mališan je žrtva ove stravične igrice!

Autor: Republika

Svet

24.12.2018

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ozloglašena ruska igrica „Plavi kit“ koja navodi tinejdžere na samoubistvo, uzela je svoju prvu žrtvu u Makedoniji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Tinejdžer (14 ) iz sela Kučičino blizu Kočana na istoku Makedonije oduzeo je sebi život vešanjem.

Dečak je 16. novembra bio u školi do 13 časova. Odkako se vratio kući, nekoliko sati kasnije njegova baka ga je pronašla u šupi sa užetom oko vrata. Iza sebe nije ostavio oproštajno pismo tako da ostaje nepoznato zašto je odlučio da sebi oduzme život. Rešenje misterije se možda nalazi u dojavi koju je redakcija emisije KOD skopske televizije Telma dobila od jednog anonimnog žitelja tog regiona. On tvrdi da je dečak iz sela Kučičino prva žrtva samoubilačke igrice „Plavi kit“. Reporteri televizije Telma pokušali su da doznaju više detalja od žitelja tog sela blizu Kočana. Iako su ljudi bili raspoloženi za razgovor, svi bi umuknuli na pomen tragedije koja se desila u selu. Ta tema je za njih isuviše bolna.

O ovom jezivom slučaju je upoznata i prva dečija ambasada „Međaši“ u Skoplju.

- I mi smo dobili anonimnu dojavu od jednog građanina iz Kočana da je dete izvršilo samoubistvo izazvano igrom „Plavi kit“. Zvanično smo se obratili Policijskoj stanici u Kočanima, ali su nas oni uputili da se obratimo SUP u Štipu, odakle nismo dobili nikakve informacije, rekao je za TV Telmu, Dragi Zmijanac iz prve dečije ambasade „Međaši“. Smrt dečaka se za sada bazira samo na predpostavkama, a ne i na dokazima. Njegova porodica je zatražila da se izvrši veštačenje mobilnih telefona i kompjutera dečaka, ali ih nadležne institucije do sada nisu uzele. Slomljeni bolom, njegovi roditelji nisu hteli da razgovaraju sa reporterima televizije Telma, a seljani su iznenađeni i šokirani činom koji je uradio dečak, za koga su rekli da je bio vedar lik.

Niko nije primetio ništa čudno u ponašanju ovog učenika devetog razreda osnovne škole, niti nameru o samopovređivanju. Selo Kučičino se nalazi svega 10 kilometara udaljeno od Kočana. U njemu ima 35 učenika od prvog do devetog razreda i njima su, kao i đacima u drugim sredinama dopstupni moderni mediji. Nastavnici i roditelji učenika koji su otvoreno govorili za emisiju KOD smatraju da se treba povesti veća kontrola o onome šta njihova deca rade na kompjutetima ili pametnim telefonima jer su ranorazne video igrice, pa i ovakve smrtonosne postale svakodnevica dece i tinejdžera.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading