(UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ) Ovo je hrvatski monstrum koji je brutalno masakrirao i tukao devojku (18)!

Autor: Republika

Svet

19.12.2018

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Puštanje Darka Kovačevića Daruvarca iz pritvora, u kojem je bio šest meseci, još je uvek je glavna tema u javnosti. Kovačević koji je letos brutalno pretukao 18-godišnju devojku, u petak je izašao na slobodu nakon što se nisu stekli uslovi za održavanje rasprave, a istekao je i maksimalan rok od šest meseci zadržavanja u pritvoru, što je izazvalo brojne komentare u javnosti.

Daruvarac je poznati zadarski kriminalac protiv kojeg je policija od 2008. godine podnela niz prekršajnih i kaznenih prijava - njih četrdesetak.

Među tim krivičnim prijavama je i više nanošenja teških telesnih povreda, pucanje iz vatrenog oružja, nasilničko ponašanje, prisila prema policajcu, otmica, narušavanje nepovredivosti doma te niz tučnjava... Iako se radi o teškim kaznenim delima, Darko Kovačević ni za jedno od tih dela nije odgovarao, odnosno nema nijednu presudu. Ovaj stari znanac policije osim niza krivičnih i prekršajnih dela s elementima nasilja, ima i bogatu istoriju brojnih saobraćajnih nesreća. Uprkos svemu tome, Kovačević je slobodno šetao Zadrom, a onda i brutalno pretukao 18-godišnjakinju. Pre šest godina prebio je bivšu devojku. Daruvarac je početkom decembra 2012. u jednom kafiću nasrnuo na ženu sa kojom je tada bio u vezi. Baš kao i Lorenu, udarao je šakama po glavi, srušio na pod, udarao po čitavom telu i vukao je po podu kafića. Policija ga je brzo pronašla i privela u prekršajni sud, međutim pušten je istog dana na slobodu.

U novembru 2008. godine sa prijateljem je presreo dečka bivše devojke i  fizički ga napao. Dvojac je muškarca pretukao i ugurao u automobil. Odvezli su ga na drugu lokaciju i tamo nastavili da maltretiraju. Tada je Daruvarac zaradio krivičnu prijavu zbog protivpravnog oduzimanja slobode, a napadnuti muškarac završio na Hitnoj. Iste godine je u noćnom klubu bez ikakvog povoda napao dvojicu maloletnika. Prebio ih je, posle čega su završili na Hitnoj, a on je zaradio prijavu za nasilničko ponašanje. Pre četiri godine verbalno je nasrnuo na policajce, urlao na njih, odgurnuo ih i pobegao Iako je Darko Kovačević Daruvarac trenutno na slobodi, njemu se suđenje nastavlja. Iduća rasprava određena je za 9. januara 2019. godine, piše Index.hr.

U Zadru je danas održan protest građana u znak podrške 18-godišnjoj žrtvi Daruvarca. Na protestu ispred zgrade suda okupilo se oko 1000 ljudi, građani su nosili transparente "Po japankama se zlo poznaje", "Kakav je miris krvi na vašim rukama" i "I ja sam Lorena". Okupljeni su tražili da tužilaštvo promeni kvalifikaciju krivičnog dela koje se stavlja na teret nasilniku u pokušaj ubistva jer bi u tom slučaju u istražnom zatvoru mogao da bude zadržam godinu dana, a ne šest meseci kao sada, kad ga terete za nanošenje teških povreda! Očajna majka pretučene devojke, rekla je da je njeno dete zatvoreno u kući, a njen zlostavljač pije kafu na Kalelargi. "Hvala vam, dragi ljudi, vi ste spasili moje dete, podigli ste je. Sada je prisiljavaju da odustane od svedočenja", rekla je Gurlica.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading