(FOTO) Objavljena prva fotografija Gruevskog u Mađarskoj: Bivši makedonski premijer šeta Budimpeštom

Autor: mediji, Republika

Svet

11.12.2018

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonski mediji objavili su danas posle podne fotografiju na kojoj se vidi odbegli bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski kako šeta Budimpeštom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Gruevski

Prva fotografija Gruevskog posle bekstva u Mađarsku pojavila se na društvenim medijima mesec dana nakon što je napustio Makedoniju, a za sada se ne zna autor, kada je naprevljena i da li je autentična.

Makedonska agencija Makfaks navodi da je deo mađarskih novinara podelio fotografiju Gruevaskog na Fejsbuku i Tviteru, uz napomenu da je napravljena u centru Budimpešte, u delu grada u kojem najčešće borave turisti.

Dodaje se da se pored Gruevskog na fotografiji vidi čovek koji liči na Aleksandra Trajkovskog, odbornika VMRO DPMNE u skopskoj opštini Gazi Baba, kojem se sudi u jednom od slučajeva Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore.

Nikola Gruesvki, koji je u Makedoniji osuđen na dve godine zatvora i protiv koga se vodi još nekoliko sudskih postupaka, pobegao je iz Makedonije 11. novembra i za samo desetak dana u Mađarskoj dobio azil.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading