Makedonski predsednik Ivanov: Službe vode hajku protiv mene, nemam ništa sa incidentom u Sobranju

Autor: Tanjug

Svet

07.12.2018

23:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonski predsednik Đorđe Ivanov odbacio je bilo kakvu umešanost u nemirima, koji su se dogodili u Sobranju 27. aprila prošle godine, kada je Albanac Taljat Džaferi izabran za predsednika parlamenta.

RepublikaFoto: youtube.com/Silent TV
Đorđe Ivanov

On je rekao da je to hajka koju protiv njega vode makedonske tajne službe, s ciljem konstrukcije sudsko-policijskog slučaja.

- Nikada se nije ni razmišljalo, ni razgovaralo o proglašenju ratnog stanja, niti je postojao bilo kakav pritisak međunarodne zajednice da od tako neceg odustanem - rekao je Ivanov.

On je na konferenciji za novinare u Kabinetu Predsednika pozvao međunarodnu zajednicu da kaže ko su ti koji su navodno vršili pritisak na njega.

- Ja sam meta hajke koja se vodi protiv mene za navodnu umešanost u nasilje koje se dogodilo 27. aprila prošle godine u Sobranju - precizirao je Ivanov.

 

 

Rekao je da tu hajku doživljava kao pritisak da bi odustao od politike koju vodi njegov Kabinet, a koja je, kako je kazao, suprotna politici vladajuće koalicije.

- Kao predsednik Makedonije još pre dve godine sam rekao da su makedonske službe bezbednosti (UBK) glavno žarište koje kreira sve krize u Makedoniji - naglašava Ivanov.

Uprava za bezbednost i kontraobaveštajnu delatnost (UBK) je služba pod kontrolom Ministarstva unutrašnjih poslova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading