VIŠI SUD: Medojević i Knežević su svedoci, a ne okrivljeni!

Autor: Tanjug

Svet

01.12.2018

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Podgorici saopštio je da poslanici Demokratskog fronta Milan Knežević i Nebojša Medojević imaju status svedoka, a ne okrivljenih, i da im je određeno stavljanje u zatvor, a ne pritvor, zbog čega nisu primenjene odredbe vezane za imunitet poslanika.

RepublikaFoto: youtube.com/Pokret za Promjene
Nebojša Medojević

Sud je uvažio žalbe Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i doneo odluku o upućivanju u zatvor Kneževića i Medojevića, zbog odbijanja da svedoče u predmetima tog tužilaštva.

Iz Višeg suda kazali su da Ustav predviđa imunitet poslanika i da je njegovom odredbom propisano da se protiv poslanika ne može pokrenuti krivični postupak niti odrediti pritvor bez odobrenja Skupštine, osim ako je zatečen u vršenju krivičnih dela za koja je propisana kazna zatvora u trajanju dužem od pet godina, prenosi RTCG.

Navodi se da je sud u ovom slučaju našao i dao razloge da se radi o nepostupanju po građanskoj obavezi svedoka da svedoči, što je za posledicu imalo stavljanje u zatvor i ne predstavlja ni pokretanje krivičnog postupka ni pritvor, već meru prinude za ispunjenje građanske dužnosti.

Oni su objasnili da zato ova mera traje dok svedok ne pristane da svedoči, a najduže dva mjeseca.

- Radi se o svedoku, a ne o okrivljenom i o stavljanju u zatvor, a ne o pritvoru, zbog čega nisu primenjene odredbe vezane za imunitet - kazali su iz Višeg suda.

Oni su dodali da se radi o nepravosnažnoj odluci čija će zakonitost biti ispitana od Apelacionog suda Crne Gore.

Predsednik opozicionog Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević uhapšen je po nalogu Višeg suda u Podgorici u predmetu povodom tvrdnji o primanju i davanju mita, saopštio je juče MUP Crne Gore.

Milan Knežević je ranije poručio da se neće dobrovoljno predati policiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
flamantes

01.12.2018 10:03

Njihov problem je što je pokrenut postupak po njihovim pričama, pa sada moraju to dokazati