(VIDEO) Sačekuša za Nebojšu Medojevića! Radunović: Svedoci ste represije nad Demokratskim frontom

Autor:

Svet

30.11.2018

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Nebojša Medojević uhapšen je sinoć. Medojević je uhapšen nedugo nakon što je u Skupštini Crne Gore usvojena Rezolucija kojom su odluke Podgoričke skupštine iz 1918. proglašene ništavnim.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Poslanik DF Slaven Radunović rekao je da je Medojević u spuškom zatvoru: "Jake policijske snage su bile ispred Skupštine, čekale su, nismo znali koga, ali smo znali da se nešto dešava. On je ušao sa mnom u automobil i krenuli smo ka kući i na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog smo presretnuti maricom i Nebojša je uhapšen. Rečeno je da imaju nekakav nalog, ne znamo o čemu se radi. On je sad unutra, čekamo neke informacije da nam daju. Sumnjamo da se isto sprema i Milanu Kneževiću, zato je on ovog momenta još u Skupštini. Svedoci ste represije nad Demokratskim frontom i sramotne sačekuše policije dok se završi skupštinsko zasedanje", poručio je Radunović ispred zatvora u Spužu preko videa na Fejsbuku, pišu "Vijesti".

 

Medojević je pre hapšenja na Tviteru napisao: "I večeras policija i ANB me čekaju ispred Skupštine. I dva kombija Interventne ispred."

Jovanović: Na nama je

"Nebojša Medojević, poslanik, predsednik opozicione parlamentarne partije i jedan od lidera najjačeg opozicionig subjekta je večeras kidnapovan", napisao je portparol DNP-a i funkcioner DF-a Nikola Jovanović na svom fb profilu. On je dalje istakao:

"On nije uhapšen po zakonu i zakonitoj proceduri već je bukvalno presretnut i kidnapovan od strane onih kojima je cilj da nakon današnjeg neuspelog pokušaja da se tzv. rezolucijom i smešnim performansom ekstremista izazove haos i nasilje, ipak na neki način uvede vanredno stanje, opšta nesigurnost i progon nad političkim neistomišljenicima što nije viđeno još od 1948. godine.

Ovo ne može imati nikakve veze sa postupkom u kojem je svjedok jer Viši sud još uvijek nije donio novu presudu nakon usvajanja žalbe od strane Apelacionog suda. Ovo je primjena brutalne sile i samovolje nad zakonom i uvođenje opšteg bezakonja u političkom obračunu.

Isti scenario je očigledno spremljen i Milanu Kneževiću. Ovk je teror, bezumlje, otvorena diktatura i atak na život. Da li ima iko kome još treba dokaza da je ovo privatna i mafijaška tvorevina".

- Dan je protekao u atmosferi 1918. Noć je počela u atmosferi 1948. Kakvo li je jutro pred nama….ostaje da se vidi. Na nama je - zaključio je Jovanović.

Medojević, poslanik u Skupštini Crne Gore uhapšen je bez ukidanja imuniteta i sproveden je u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS), saopštio je MUP Crne Gore.

VIši sud u Podgorici odredio je Medojeviću pritvor u trajanju do dva meseca jer je odbio da svedoči u predmetu formiranom u Specijalnom držžavnom tužžilaštvu zbog javno izgovorenih tvrdnji da navodno zna da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti određen pritvor iz razloga ššto je Glavni specijalni tužilac primio mito u iznosu od 100.000 evra, navodi se u saopšštenju dostavljenom Tanjugu.

Crnogorski sajt cdm.me preneo je da su vest o hapšenju Medojevića prvo objavili na drušštvenim mrežžama poslanici DF-a.

 

Poslanica DF Marina Jočić napisala je na Fejsbuku da je Medojević uhapššen bez skidanja imuniteta.

Sajt in4s.net naveo je da je Medojević uhapšen na putu od Skupšštine Crne Gore do svoje kuće, a saznao je da je to učinjeno po nalogu predsednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića.

Navodi se da je u trenutku hapšenja Medojević bio u društvu poslanika DF-a Slavena Radunovića.

Sajt podseća da je ranije Medojević izjavio da mu je bezbednost ugrožžena i da ga danima prate lica s kapuljačama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading