Dodik: Nisam ikebana!

Autor: Tanjug

Svet

21.11.2018

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle izbora za člana Predsedništva Milorad Dodid rekao je za RTS da će mu kancelarija biti u Republici Srpskoj, odnosno Istočnom Sarajevu i da ne vidi razloga da radi u Predsedništvu BiH ukoliko ono nema puni suverenitet.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milorad Dodik

- Ovde gde sedimo u ovoj zgradi, sedištu Republike Srpske, u Istočnom Sarajevu, dakle RS. Naravno, ovde ću obavljati sve svoje osnovne poslove - naveo je Dodik.

Prvi dogovor posle zakletve članova Predsedništva BiH je postignut - prvi predsedavajući biće Milorad Dodik, koji je izjavio da se, za razliku od ostala dva člana Predsedništva, protivi ideji da BiH bude članica NATO već se zalaže da očuva vojnu neutralnost.


Srpski član Predsedništva misli da za Visokog predstavnika više nema mesta u BiH. 

Upitan da li može da računa na pomoć svojih kolega kada je reč o tome, Dodik ističe da ne želi da bude pokriće za loša rešenja.

- Ja ne vidim razloga da radim u Predsedništvu BiH ukoliko ono nema puni suverenitet. Ja nisam ikebana i ne želim da budem pokriće za loša rešenja koja su oni dali, pre svega Pedi Ešdaun i Volfgang Petrič.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading