Vajda otkrio koji meč je lansirao Novaka ka vrhu

Autor:

Sport

16.11.2018

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Novaka Đokovića Marjan Vajda otkrio je da je srpski teniser 'izgubio strah od poraza' posle pobede nad Rafaelom Nadalom u polufinalu Vimbldona.

Marijan Vajda

Slovački stručnjak vratio se u Đokovićev tim u aprilu posle skoro godinu dana od prvobitnog rastanka. Srbin je tada krenuo da se vraća u vrh, posle propuštene polusezone i operacije lakta.

- Znam Novaka godinama, ali nisam mogao ni da zamislim da će se vratiti na ovaj nivo tako brzo. Osećao sam da krećemo novim putem. Bilo je mnogo sumnji. Teško je bilo gledati unazad, u vreme kada je osvajao toliko trofeja, i predviđati budućnost. Prvo što me je pitao kada smo ponovo počeli da radimo je kada će ponovo pobeđivati - otkrio je Vajda u intevjuu za Ubitennis.

Novakov uspon krenuo je na travnatim terenima. Iako je posle poraza od Marka Čekinata na Rolan Garosu izjavio da ne zna hoće li da igra na travi, najbolji teniser sveta je potom osvojio Vimbldon, a onda pokorio Sinsinati, US Open i Šangaj.

- Sam je odličio da igra na travi. Osećao se odlično od trenutka kada je stao na teren. Zaboravio je sve što se na zemlji dogodilo. Iako je izgubio od Čilića u Kvinsu, činjenica da je igrao finale mu je donela mnogo samopouzdanja. Polufinale Vimbldona protiv Nadala je bio meč koji je okrenuo sve. Bilo je neverovatno. Neko je iz gledališta viknuo: "Hvala vam na ovome". Posle toga, Novak se više nije plašio poraza.

Srbin je savladao Nadala u pomenutom meču sa 3:2 (6:4, 3:6, 7:6 (9), 3:6,10:8), a onda u finalu pobedio Kevina Andersona,

S Vajdom se u Đokovićev tim vratio i fizio Gebhard Fil Grič. S obzirom da u boksu ne sedi više Pepe Imas, Slovak je upitan koliko je zadovolan ekipom koja radi s Novakom.

- Tim koji je sada na okupu je onaj koji meni najviše odgovara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading