FEDERER: Dok je Novak u žrebu, daleko je titula

Autor:

Sport

16.11.2018

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer istakao je da je zadovoljan što i dalje ima priliku da se bori za još jednu titulu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Švajcarac je obezbedio plasman u polufinale Završnog mastersa, pošto je u poslednjem kolu Grupe Lejton Hjuit pobedio Kevina Andersona u dva seta.

Trenutno treći teniser sveta će u Londonu pokušati da dođe do 100. titule.

- Bez obzira na brojke, ovo je veliki turnir. Zadovoljan sam što imam još jednu dobru nedelju. Nije tako izgledalo pre samo 72 sata, međutim, uspeo sam da se vratim i preokrenem situaciju. Ne razmišljam još od 100. tituli. Ne želim da me to dekoncentriše. Treba da budem uzbuđen zbog toga, a ne da se opterećujem. Sve dok je Novak u žrebu, daleko je 100. titula -  kazao je Federer i dodao:

- Ne znam ko će da mi bude naredni rival. Možda čak i Novak, mada sumnjam u to. Biće teško u završnici, ali srećan sam što i dalje imam priliku da se borim za još jednu titulu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

 Pošto je odmarao pred mečeve grupne faze koje je dobio, Švajcarac je upitan kako bira kada će da propusti treninge ili turnire.

- Verujem u odmor, potrebno je uzeti slobodno vreme. Kada radim, radim naporno, potpuno profesionalno. Igrao sam toliko mečeva u karijeri, toliko ove sezone. Dobra stvar je da ne radimo za klubove, pa možemo da odemo odmah kroz vrata. Niko ne može da me zaustavi. Nikome se to ne bi svidelo, ali mogu. To je velika privilegija.

Ovom pobedom je obezbedio ne samo plasman u polufinale već i prvo mesto u grupi. Anderson je još ranije obezbedio plasman u prva četiri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading