NAGRADE: Svet tenisa se poklonio Noletu i Vajdi!

Autor:

Sport

09.11.2018

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novo veliko priznanje za Novaka Đokovića! Ovoga puta poklonile su mu se kolege, a nagradu je dobio i Marijan Vajda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Đoković je od strane ATP-a, i to na osnovu glasova kolega - tenisera, proglašen za igrača koji je najviše napredovao u godini koja je na izmaku, a Marjan Vajda je proglašen za najboljeg trenera "belog sporta" na svetu u 2018.

- Srbin je osigurao istorijski povratak na mesto broj jedan na kraju godine i postao je prvi igrač koji je bio rangiran ispod dvadesetog mesta, a koji se popeo na vrh u istoj sezoni. Đokovic je "pao" na 22. mesto u junu, nakon što je izvršena operacija desnog lakta ranije ove godine. Sve se promenilo kada je učestvovao na Vimbldonu, kasnije postavljajući učinak od 31:2 u koji je uključio grend slem titule na glavnom turniru na travi i na US Openu, kao i dva Masters 1000 turnira u Sinsinatiju i Šangaju. Pobedom u Sinsinatiju, stigao je do Zlatnog mastersa, te je postao prvi igrač koji je kompletirao svih devet titula Masters 1000 serije. Prethodno je na prvom mestu završio 2011, 2012, 2014, 2015. godinu i pridružio se Džimiju Konorsu i Rodžeru Federeru koji su do sada to učinili pet puta i nalaze se na drugom mestu, a jedino je Pit Sampras šest puta završio godinu na prvoj poziciji - pisalo je u obrazloženju Đokovićeve nagrade.

Među ostalim laureatima su: Stefanos Cicipas (igrač koji je najviše napredovao), Aleks de Minaur ("početnik" godine), Rafael Nadal (Nagrada Stefan Edberg za fer-plej i profesionalizam), Tomi Robredo (Nagrada Artur Eš za humanitarni rad), Rodžer Federer (Nagrada "Navijačima omiljeni"), masters u Parizu (najbolji turnir iz serije 1000 po ocenama igrača), Kvins (najbolji turnir iz serije 500 po izboru igrača), ATP Stokholm (najbolji turnir iz serije 250).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading