U INAT DUŠMANIMA POKORIO SVET!

Autor:

Sport

06.11.2018

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tresnuo je Novak Đoković (31) o dno pre dve godine, ali se odgurnuo još jače i ponovo postao najbolji teniser sveta!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta!

Posle dugog tavorenja, muka sa laktom, promena u stručnom štabu i psihičke nestabilnosti, Nole je u ponedeljak po četvrti put zaposeo vrh ATP liste i započeo 224. nedelju na tronu!

ROĐENI BORAC

Ne tako davnog 21. maja, dan pred svoj 31. rođendan, Đoković je bio 22. igrač planete i tada je bio otpisan od mnogih. Međutim, upravo tim nevernim Tomama u inat, čvrsto je rešio da se vrati gde mu je mesto i u tome uspeo.

- Isticao je Novak da je psihički stabilan, da ga priče oko njega ne dotiču, ali nije to bilo baš tako. Na zapadu ga ne vole iako ga poštuju, to i on zna. Ali kada su počeli da ga otpisuju i omalovažavaju, kod Đokovića je proradio srpski inat. Opet se maksimalno posvetio tenisu i pronašao balans sa privatnim životom. Nole ne može da podnese kad je neko ispred njega, voli da se nadmeće kao rođeni borac. Na kraju im je svima zapušio usta. Još jedan ključni momenat bila je operacija lakta. Uspeo je da napravi čudo za samo nekoliko meseci - istakao je Radmilo Armenulić, teniski stručnjak.

TENISKI AJNŠTAJN

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Legendarni trener kaže da će Nole vladati i narednih godina, pod uslovom da ostane zdrav. Đokoviću prognozira da će nastaviti da ispisuje istoriju u društvu starih rivala Rodžera Federera (37) i Rafaela Nadala (32), dok mladim nadama ne da šansu dok se Srbin, Švajcarac i Španac ne penzionišu.

- Nole je svoj tenis predanim radom doveo do savršenstva. Napravio je ono što su Albert Ajnštajn i Nikola Tesla postigli u svojim oblastima. Sad je pun snage, sa 31 godinu. Da ne baksuziram, ali verujem da Đoković, koji je osvojio 14 grend slem titula, možda već sledeće godine može da stigne Nadala na 17 najvećih trofeja - jasan je Armenulić.

Rafael Nadal je zbog povrede odustao od Zavšnog turnira u Londonu! Novak Đoković će po peti put biti prvi na kraju godine čime će se izjednačiti sa Rodžerom Federerom i Džimijem Konorsom, a približiti Samprasu, koji je godinu šest puta završavao kao prvi. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading