DO POSLEDNJE KAPI KRVI: Gladijator Nole pobedio Federera za finale Pariza!

Autor:

Sport

03.11.2018

18:47 >> 18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš najbolji teniser Novak Đoković plasirao se u finale mastersa u Parizu nakon neverovatnog meča i pobede nad Rodžerom Federerom. Sudar divova doneo je duel od čak tri sata bezrezervne borbe. Srbin je slavio preko dva taj-brejka sa 2:1 po setovima (7:6, 5:7, 7:6).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Kakav meč, kakva pobeda! Ako se neko zapitao zašto je Đoković ponovo prvi mogao je da posvedoči pravom gladijatorskom okršaju. Jedan od sigurno najboljih mečeva odigranih u ovoj sezoni. Trebalo je sačekati ovaj novembar, čarobni jesenji novembar. Prvo mesto na ATP listi posle velikog povratka, a onda novo masters finale. I to na kakav način...

Prvi set doneo je neverotnu borbu i sve je mirisalo na taj-brejk. Federer je imao prednost, odmah osvojio mini-brejk, ali Đoković se nije predao. Vratio se i došao do prednosti. Nijednog momenta nije padao, jeste stradao reket nakon propuštene dvanaeste brejk šanse, ali brzo se sabrao Nole. Skupio je snagu, izbacio bes iz sebe. Nije ga omelo ni to što je Švajcarac izjednačio sa tek drugom prilikom da Srbinu oduzme servis.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Repriza prvog seta viđena je u trećem. Videlo se da Đoković mnogo lakše rešava servis gemove, nekoliko puta bez izgubljenog poena, a onda ponovo taj-brejk. Horor finiš neverovatnog meča. Igra živaca. Ipak, smirenost kada je najpotrebnije i 7:3 za veliku pobedu. Vreme je za četvrti pehar u "gradu svetlosti".

Naš as će u finalu igrati protiv Rusa Karena Kačanova.

 

 

Tok meča:

TREĆI SET U TOKU: Đoković - Federer 7:6 (2:1 u setovima)

7:6 - KRAJ! ĐOKOVIĆ JE U FINALU!

6:6 - Taj.brejk odlučuje finalistu Pariza!

5:5 - Stradao je reket u prošlom gemu, ali sa novim sve ide drugačije. Bez izgubljenog poena Nole stiže do poravnanja.

4:5 - Ponovo dve brejk lopte za Novaka, ali ne vredi. Četiri vezana poena Švajcarca i ponovo se vraćamo na početak... Đoković servira za ostanak na turniru.

4:4 - Ovaj meč bukvalno može da ponese apetit da nije za one sa slabim srcem. Zaista, ovo je možda i najbolji duel ove sezone.

2:3 - Rezultatska klackalica ne prestaje, sva tri seta bukvalno deluju preslikano.

1:1 - Vraća se Nole, odlični Federer pretio je, ali čeka nas odlična završnica.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federerovi navijači

0:1 - Ni deveta, ni deseta brejk lopta nisu pomogle Noletu. Rodžer stiže do prednosti.

RODŽER STIŽE DO IZJEDNAČENJA: Đoković nije uspeo da realizuje ni osmu brejk loptu u ovom meču, ali Federer koristi drugu i stiže do seta. Treći odlučuje finalistu.

DRUGI SET U TOKU: Đoković - Federer 5:7 (1:1 u setovima)

5:5 - Siguran Đoković, nastavlja se rezultatska klackalica.

4:5 - Nole će servirati za ostanak u drugom setu. Federer odličnim servisima ponovo dolazi do prednosti.

4:4 - Bez novih brejk šansi. Đoković poravnava rezultat. Da li nas čeka još jedan taj-brejk?

2:3 - Nastvalja da se preslikava prvi set, ponovo se igra gem za gem. Ovoga puta Federer je prvi servirao pa on ima konstantno vođstvo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

1:1 - Nakon prvog gema i prednosti Rodžera mučio se naš as na svoj servis. Imao je Švajcarac i prvu brejk loptu na meču, ali se vratio Nole i stigao do izjednačenja u ovom setu.

1:0 VODI NOLE: Odličan prvi set, dostojan duela dva velikana svetskog tenisa. Đoković je uspeo nakon četiri brejk lopte da iskoristi petu priliku i to u taj brejku za 8:6 i dođe do vođstva.

PRVI SET U TOKU: Đoković - Federer 7:6

6:6 - Taj-brejk će odlučiti kome pripada prvi set ovog polufinala.

6:5 - Nole dolazi do nove prednosti i primorava Federera da servira za ostanak u prvom setu.

4:4 - Tri brejk lopte imao je Novak u ovom gemu, ali se Rodžer uz mnogo sreće i na neverovatan način odbrani o ostavio meč u egalu.

4:3 - Nastavlja se dosadašnja praksa, sigurni Nole bez izgubljenog poena i uz novi as ponovo u prednosti.

3:3 - Igra se trenutno gem za gem. I jedan i drugi za sada sigurno dolaze do poena na svoj servis.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

2:1 - Lakše nego u prvom gemu, Đoković ponovo dolazi do vođstva.

1:1 - Stigao je Nole do prve brejk lopte na meču, ali nije uspeo da postigne presudni poen. Federer se vratio i uspeo da izjednači.

1:0 - Đoković posle velike borbe već u prvom gemu stiže do prednosti.

16.44 - Duel je upravo počeo, prvi servira naš teniser.

16.30 - Meč će početi sa malim zakašnjenjem. Trenutno oba tenisera izlaze na teren uz predstavljanje oficijalnog spikera.

16.25 - Pobednik ovog meča igraće u borbi za pehar sa Rusom Karenom Kačanovim koji je bio bolji od Dominika Tima ranije ove subote i vrlo lako stigao u finale sa 2:0 (6:4, 6:1).

16.20 -  Naš as do sada je četiri putao osvajao masters u Parizu dok Švajcarac ove sezone pokušava da to učini po drugi put u karijeri.

16.15 - Dobrodošli na blog našeg portala o meču Federer - Đoković. Naš najbolji teniser i prvi reket sveta pokušaće da ponovo savlada velikog rivala i plasira se u još jedno masters finale u ovoj sezoni. Kako je prošle sezone otkazao učešće zbog povrede Nole ove sezone ne brani nijedan bod pa je tako već napravio razliku u odnosu na svoje pratioce.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading