OLGA NAKON NOVE TITULE: Pobeđivale smo mnogo bolje od nas!

Autor:

Sport

29.09.2018

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fed kup reprezentativka Srbije, 17 – godišnja Olga Danilović jop jednom je dokazala da je zvezda koja dolazi i da je rođena za velika dela! Nakon osvajanja WTA trofeja u singlu na takmičenju u Moskvi koji se igrao za nagradni fond od 750.000 dolara čime je naša mlada teniska gracija postala je prva teniserka u istoriji koja je rođena u 21. veku i koja je osvojila WTA trofej, istoriju je ispisala i na turniru u Uzbekistanu. Drugi WTA trofej u karijeri i u sezoni 2018, ovaj put u dublu, Olga je osvojila na takmičenju u Taškentu (250.000 dolara nagradni fond).

RepublikaFoto: Viktor Červяkov
Olga Danilović


Za samo kratko vreme Olga je osvojila dva trofeja u singlu – Versmold (60.000)  i WTA u Moskvi, sa 246. mesta na svetu došla je do 101. mesta na svetu, a od 1. oktobra, kada izađe nova rang lista Danilovićeva će po prvi put biti u 100 najboljih na svetu. 

 Olga je pored toga što je sjajna singl igračica i majstor za dubl. To je i potvrdila i kao juniorka osvajanjem tri gren slem titule u dublu (Rolan Garos, Vimbldon i US Open). Prvi WTA trofej u dublu podigla je u Uzbekistanu gde je igrala u paru sa Slovačkom teniserkom Tamarom Zidanšek. 

Na putu do trona Olga i Tamara su savladale četvrte nosioce (Jakupović – Lapko), druge nosioce (Hibino Kalašnjikova) u meču koji je obilovao preokretima i u kome su spašavale meč loptu, na kraju slavile rezultatom 4:6, 7:6(9), 10:4. U samom finalu pali su prvi nosioci, Fed kup reprezentativke Rumunije: Irinu Kameliju Begu (53. na svetu u singlu i 24. u dublu i koja ima osam WTA trofeja u dublu, 4 u singlu) i Raluka Olaru (54. na WTA listi u dublu, koja je igrala 17 WTA finala u dublu, osvojila devet). 
Danilovićeva i Zidanšek su nadigrale favorizovane Rumunke i rezultatom 7:5, 6:3 stigle do WTA prvenca u dublu. 
RepublikaFoto: Viktor Červяkov
Olga Danilović

- U ovoj nedelji koja je bila teška i tužna za moju porodicu, ostali smo bez voljenog dede Milana Danilovića, a ja sam bila daleko, uz pomoć porodice skupila sam snagu i uspela da završim posao u Taškentu onako kako sam i želela kada sam kretala put dalekog Uzbekistana. Vraćam se sa titulom, ovaj put u dublu, a velika zahvalnost ide i mojoj partnerki Tamari koja je bila fenomenalna i koja me je vukla da idemo do kraja, do pobede. Uspele smo da pobedimo mnogo bolje i iskusnije igračice, dubl timove od nas - rekla je Olga nakon finala u Taškentu. 

Sa Danilovićevom je na WTA turniru u Taškentu bio trener Dejan Vraneš. Do kraja sezone i zasluženog odmora, Danilovićeva koja će od ponedeljka biti nova članica elitnog top 100 kluba na WTA listi, odigraće još tri WTA turnira. 

- Nakon tih takmičenja odlazim na odmor, pripreme za sezonu 2019 koju ću započeti možda u Kini ili Australiji. Ono što je važno i što me jako raduje je da ću prvi gren slem u sledećoj sezoni, Australijan Open početi u glavnom turniru, bez kvalifikacija i biće to moj prvi profi gren slem u Melburnu, prvi u glavnom turniru - zaključila je fantastična Olga Danilović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading