Uprkos porazu Olgin plasman karijere

Autor:

Sport

26.09.2018

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olga Danilović nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira u Taškentu (fond nagrada 250.000 dolara), pošto je u drugom kolu izgubila od Ruskinje Anastasije Potapove (132. na VTA listi) sa 3:6, 3:6, koja joj se, tako, revanširala za nedavni poraz u finalu turnira u Moskvi.

RepublikaFoto: Starsport
Olga Danilović

Ipak, sam ulazak u drugu rundu je mladom biseru srpskog tenisa bio istorijski, jer će prvi put u karijeri biti u društvu 100 najboljih igračica sveta, a projektovana pozicija je - 95.

Mlađa od Olge u "top 100" samo je Amerikanka Amanda Anisimova, trenutno 93, od koje je naša teniserka starija šest meseci.

Olga je u dosadašnjoj karijeri osvojila juniorski Rolan Garos 2016. u paru sa Paulom Arias Manjo (Španija), godinu dana kasnije sa Slovenkom Kajom Juvan titulu na Vimbldonu, a iste godine sa Ukrajinkom Martom Kostjuk i Ju-Es open, a tu je i titula na Oranž bolu, u paru sa Anastasijom Potapovom.

Najveći uspeh u seniorskoj karijeri ostvarila je pobedom na VTA turniru u Moskvi, gde je ušla u istoriju kao prvi laki luzer i prva teniserka rođena u 21. veku koja je osvojila VTA torfej. Na turniru je redom pobeđivala: Anu Karolin Šmijedlovu, Kaju Kanepi, 10. teniserku sveta Juliju Gerges, zatim Aleksandru Sasnovič i u finalu, veliku prijateljicu Anastasiju Potapovu...

Zimus je zaigrala i za FED selekciju Srbije, gde je ostvarila nekoliko značajnih pobeda, među kojima i nad 15. igračicom sveta Letonkom Anastasijom Sevastovom...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading