KAKVE REČI: Noletov najveći krtičar tvrdi da je Srbin bolji od Nadala i Federera

Autor:

Sport

12.09.2018

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatno! Mats Vilander je često znao da svojim komentarima razbesni sve navijače Novaka Đokovića. Godinama je važio za jednog od najvećih kritičara igre naše asa, a sada... Dogodio se totalni preokret.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Vilander je tokom US Opena često znao da pohvali Srbija. Kada se Nole popeo na tron u Njujorku, legendarni as bio je oduševljen. To osećanje ga nije još uvek prošlo. Konačno je rešio da se pokloni Novaku. I to kao nikada pre.

On je pisao kolumnu za francuski "L'Ekip". I ono što je poručio svetu je fantastično.

- Đoković je najblistaviji od svih velikih šampiona. Možda se radi i o najvećem mogućem nivou tenisa. Da li je bolji od Federera i Nadala? Verovatno. Jer, niko mu ništa ne može. Neverovatno je kako uspeva da ovu veoma kompleksnu igru svede na jednostavne trikove. I sve to, tako da izbegava komplikovane poteze i nepotreban rizik - napisao je Vilander.

A onda je otišao i korak dalje.

- Ne postoje slabosti u njegovoj igri. On je čovek-zid. Ne možeš proći. To je prvi i osnovni razlog zbog čega je on najbolji sportista kog je tenis ikada video. I jedan od najboljih u svetu sporta, svih vremena. Svrstao bih ga u društvo sa Džordanom i Alijem. Mogli bismo dodati i Bolta - zaključio je on.

Jedno je sigurno, ovo nismo očekivali. Mats, svaka čast!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading