ČILIĆ: Šteta što nisam iskoristio priliku

Autor:

Sport

06.09.2018

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski teniser Marin Čilić rekao je posle eliminacije u četvrtfinalu US Opena od Keija Nišikorija da mu je žao što nije uspeo da se domogne polufinala poslednjeg Gren slem turnira u sezoni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marin Čilić

Nišikori je slavio sa 3:2, po setovima 2:6, 6:4, 7:6 4:6, 6:4.

- Težak meč, pet setova, više od četiri časa borbe. Imao sam mnogo uspona i padova. Sjajno sam otvorio meč, igrao sam sat i po skoro bez greške i maksimalno kontrolisao susret. U tim trenucima sam ispustio prednost i Kei se vratio u igru. Izgubio sam taj drugi set koji sam držao pod kontrolom i mislim da je to čak donelo prevagu za ceo meč. U trećem setu je meč krenuo ispočetka. Obojica smo imali mnogo šansi, ja čak i malo više, posebno u taj-brejku trećeg seta - rekao je Čilić i dodao:

- Još jedno četvrtfinale, postajem konstantan, i Toronto i Sinsinati su bili odlični turniri. Šteta što na US Openu nisam iskoristio priliku i napravio korak dalje. Okrećem se sada drugim stvarima. Očekuje nas Dejvis kup sledeće nedelje i nadam se da ću fizički biti spreman za taj meč, možemo do pobede.

Polufinalni okršaj Dejvis kupa između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država igraće se u Zadru od 14. do 16. septembra.

Ovo je Nišikoriju treći plasman u polufinale US Opena, pošto je posle 2014. igrao u borbi za finale 2016. protiv Stena Vavrinke, kasnijeg šampiona. U polufinalu sastaje se sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading