Đoković: Želim da dižem samopouzdanje!

Autor:

Sport

08.08.2018

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon pobede u 1. kolu turnira u Torontu nad Mirzom Bašićem, naš teniser Novak Đoković je izjavio da veruje u dobar rezultat na američkoj turneji, ali da je potrebno vreme za prilagođavanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković se prilagođava novoj podlozi

U prvom kolu Rodžers kupa savladao je Mirzu Bašića iz Bosne i Hercegovine sa 6:3, 7:6(3).

- Osećam da sam na novom početku posle osvojenog Vimbldona. Vratio sam se, ali još imam na čemu da radim. Želim da podignem samopouzdanje na ovoj podlozi i nadam se da ću imati dobar turnir - kazao je Đoković koji je u Kanadi trijumfovao četiri puta u karijeri.

- Sa uspehom sam se takmičio i u Torontu i u Montrealu, želeo sam da odigram dobro prvi meč. Očigledno je da je potrebno vreme kako bih se navikao na novu podlogu, uslovi ovde su znatno drugačiji nego u Evropi.

Naš teniser je skočio na prvo mesto liste favorita nakon osvajanja Vimbldona, a pošto prošle sezone zbog povrede nije igrao na američkom tlu, očekuje se njegov dodatni napredak na tabeli.

- Frustrirajuće je kada igrate tako dobro sedam ili osam godina i znate da nam tom nivou niste mesecima. Radio sam naporno, možda i najviše u životu, ali nisam mogao da dođem do željene igre. Napredak u mojoj igri je došao zahvaljujući konstantnsti, ali kada bih morao da biram udarac to bi bio servis. Igrao sam dobro na Vimbldonu, protiv Nadala u polufinalu, i kada je najviše trebalo u finalu protiv Andersona - kazao je Đoković.

Novinari su bili zainteresovani za učešće i očekivanja na US Openu, koji startuje krajem avgusta.

- Optimističan sam uvek kada idem na turnire na kojima se mnogo očekuje od mene. Sada je drugačije, jer već imam Gren slem titulu ove sezone. Tvrda podloga je uvek bila dobra za mene, na njoj sam ostvario nejviše uspeha. Uveren sam da će biti dobro i ove godine - dodao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading