Ti si, ćero, tatin sin!

Autor:

Sport

31.07.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas: "Prva teniserka osvajačica WTA turnira rođena u ovom milenijumu", "Prva pobednica koja je do trofeja došla kao "laki luzer" (srećni gubitnik)", "Sa samo 17 godina pokorila Rusiju", "Nova Ana Ivanović", "Najlepša teniserka današnjice"...

RepublikaFoto: Srđan Stevanović/Starsport
Šampioni!

A pre dvadesetak i kusur godina: "Zakucao Sabonisa", "Promenio istoriju Partizana", "Vladar Evrope sa Kinderom", "Najbolji strelac Evrolige", "Novo zlato sa Jugoslavijom"...

Zajedničko prezime: Danilović! Olga (17) i Predrag Saša Danilović (48)! Rođeni šampioni!

PODRŠKA RODITELJA

- Ti si, ćero, tatin sin - stoji u jednom potpisu Olginih fotografija na Instagramu. Ta prosta rečenica daje odgovore svima koji se čude što je tinejdžerka iz Beograda do sada osvojila sve što se može osvojiti u juniorskoj konkurenciji u tenisu, a u nedelju je prigrlila i prvi trofej na WTA turu! Šampionski geni koje je nasledila od bivšeg košarkaša Partizana, Kindera, Majami Hita i Dalas Maveriksa, osvajača mnogih medalja sa našom zemljom, nisu joj dozvolili da posustane ni protiv 10. na svetu, Julije Gerges, u četvrtfinalu, a ni da se preda kada je u finalu domaća teniserka Anastasija Potapova kao furija krenula i povela sa 4:1. Digla se Olga kao da joj je u najmanju ruku 27, a ne samo 17 godina. Na kraju vrisak koji je parao nebo nad Crvenim trgom u Moskvi, a onda trk mami Ceci u zagrljaj. Tata Saša nije bio na tribinama, ali u Olginim mislima i te kako jeste.

RepublikaFoto: instagram.com/danilovicolga

- Mama je bila sa mnom u Moskvi, a čestitku sam, naravno dobila i od tate. Njihova podrška mi je najvažnija i u životu i u tenisu - izjavila je nova zvezda "belog sporta" odmah posle finala u prestonici Rusije.

Nešto ranije, posle osvajanja ITF titule u turskoj Antaliji, Olga je rekla:

- Tati sam rekla da moram da osvojim to takmičenje kako bih se našla na WTA listi. Rekao mi je: "Bravo, hajde da vidimo da li te ima!" Moje ime se kasnije našlo među 1.000 na svetu!

PONOS SRBIJE

Olga je od juče 112. na svetu i nezaustavljivo juri ka samom kremu svetskog tenisa. Ponosna na nju je i Tatjana Ječmenica Jevtić, njen selektor u FED timu Srbije.

RepublikaFoto: Viktor Červяkov

- Olga je i u mlađim kategorijama imala vrhunske rezultate i od nje se uvek očekivalo da zablista i u WTA konkurenciji. To se dogodilo nešto ranije nego što smo očekivali, na svu sreću. Iz zdrave porodice je, verujem da je na nju pozitivno uticala karijera Predraga Danilovića. Majka je uvek uz nju, brine se i usmerava je takođe onako kako treba - kaže Tatjana, dok Bogdan Obradović dodaje:

- Posebno mi je drago što njen otac, koji je bio vrhunski košarkaš, nije stavio sebe u centar pažnje, već je uz ćerku na diskretan način, iz senke. Saša ne vrši pritisak na nju i to je zdrava sportska priča.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading