Đoković: Duel na travi biće dragčiji, Nišikori: Čeka me rat na terenu sa Novakom!

Autor:

Sport

11.07.2018

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković čeka četvrtfinalni duel sa Japancem Keijem Nišikorijem na Vimbldonu u vrlo dobrom raspoloženju, pošto je do ove faze stigao izgubivši samo jedan set od Kajla Edmunda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak značajno podigao formu na Vimbldonu

On je u najavi meča rekao da sve njegove prethodne pobede nad japanskim teniserom nemaju preteranu važnost, jer je sada sve drugačije kada se igra na travnatnoj podlozi.

- Sviđaju mi se moje šanse protiv Nišikorija, ali ovo je četvrtfinale. Mečevi su sve teži, ali bio sam često u ovakvoj situaciji. Ne želim da gledam previše unapred, samo ću se koncentrisati na Nišikorija - rekao je Đoković. 

Novak je u seriji od 12 uzastopnih pobeda nad borbenim Keijem.

- Igrali smo nekoliko puta ove godine, ali sve je drugačije na travi. On je vrhunski igrač, pobeđivao je najbolje, dokazao je da može da se bori za najveće trofeje. Gledao sam njegov četvrtfinalni meč, pokazao je mentalnu snagu. To je jedna od njegovih karakteristika. 

Japanac je opisao šta ga čeka na travi Centralnog terena Vimbldona u sudaru sa našim najboljim teniserom.

- Rat. On uvek dobro igra na travi. Opet je dobar i snažan. Nisam siguran da li smo ikad igrali na travi. Biće ovo nova situacija za obojicu. To je uvek kao veliki rat za mene. Uvek uživam da igram protiv njega. Uvek je veliki izazov. Možda nemam dobar skor protiv njega, ali uvek uživam. Jedan je od najboljih na Turu - rekao je Nišikori. 

Duel Đokovića i Nišikorija počinje u 14 časova, prvi je na programu na Centralnom terenu Ol Ingland kluba. Pobednik će u polufinalu na boljeg iz duela između Rafaela Nadala i Huana Martina del Potra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading