Đoković: Jedva čekam da vidim svoj napredak

Autor:

Sport

03.07.2018

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je srećan zbog pobede u prvom kolu Vimbldona nad Tenisom Sandgrenom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković pozdravlja navijače u Londonu

Đoković je za samo 95 minuta slavio sa 3:0.

- Bilo je vetrovito poslednjih nekoliko dana i danas je bio jedan od onih kada hoćete da počnete dobro, ali sam bio napet na početku. Zaista sam hteo da dobijem taj prvi set i da počnem da se osećam komfornije sredinom drugog seta, što se i desilo. Sunce je bilo nisko, bilo je dosta stvari sa kojima treba izaći na kraj, ali u isto vreme je to bio prvi meč na Vimbldonu i uvek hoćeš da počneš dobro. Nisam igrao protiv Sandgrena ranije i trebalo mi je da se naviknem na njegovu brzinu i na kraju je bio dobar meč - rekao je Đoković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Srpski teniser je objasnio zašto je tokom meča često gestikulirao i pokazivao nervozu.


- Teško je suzdržati emocije, bar u mom slučaju i tako je tokom čitave moje karijere, ali kao što rekoh, prvi meč, teški uslovi i samo sam hteo stabilno da krenem i da mu ne dam priliku da pomisli da može da se vrati u meč. Osim ta dva izgubljena gema u trećem setu sve je bilo ok - naveo je naš teniser.

Đoković je istakao da veruje u sebe.

- Osvežavajuće je što sam igrao finale u Kvinsu jer nisam igrao finale već godinu dana, poslednji put u Istbornu. Jedva čekam da vidim svoj napredak na ovom turniru i nivo svog tenisa. Tome težim, zbog toga radim i nadam se da ću nastaviti da ga podižem. Biti deo Vimbldona je velika privilegija svakog igrača i nisam drugačiji u tom smislu od ostalih. Volim ovaj turnir i jedva čekam nastavak takmičenja - zaključio je Đoković.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv Argentinca Orasija Zebaljosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading