ŠTETA: Nole imao meč loptu, pa ostao bez titule

Autor:

Sport

24.06.2018

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šteta... Prvi put posle povrede, veliki šampion ponovo je igrao za trofej, ali... U finalu turnira u Kvinsu Novak Đoković izgubio je od Marina Čilića 3:2 (5:7 7:6, 6:3)

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Bio je ovo sve samo ne lak meč. Od starta se videlo da su i jedan i drugi malo umorni, ali da su spremni da izgaraju za svaku loptu. 

 

 

U prvom setu vodila se velika borba. Novak i Ćilić su igrali dobar tenis, a niko nije hteo da popusti. Čuvali su svoj servis i jedan i drugi, ali... U samoj završnici seta videlo se zašto je Đoković godinama mleo rivale. Ponovo je bio najbolji kada je bilo najteže. Pokazao je koliko je jak mentalno i da je uvek spreman da iskoristi grešku rivala. 

 

 

Novak je brejkom stigao do prvog seta! Posle velike borbe, naš as je oduzeo servis rivalu za 7:5. 

U drugom setu vodila se velika borba, a ponovo su odlučile nijanse. Nole je imao meč loptu, nije uspeo da je iskoristi, i susret je otišao u taj-brejk. Ponovo je Novak bio dobar, ali je Čilić vezao šest poena i igrao se treći set. 

I u ovom delu igre nije bilo lakih poena. Naš as je u nekoliko navrata bio na ivici da izgubi servis gem, ali je uspevao da sačuvaj svoj servis uz mnogo muke. Poklekao je u osmom gemu. Posle skoro tri sata Čilić je uzeo brejk, a onda i sačuva svoj servis. 

Hrvat je uspeo da odbrani titulu. Đokovića sada očekuje Vimbldon, Nole je i pored poraza pokazao da je na putu povratka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading