Đokovićev povratak starom treneru nije slučajnost: ROMSKI POGLAVICA TRENIRA NOVAKA!

Autor:

Sport

08.06.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa plemena, šef Roma, najbolji među Romima, odnosno poglavica, ili po slobodnom žargonskom prevodu na slovački jezik - Vajda!

RepublikaFoto: Starsport
Đoković popravio igru otkako je vratio Vajdu u štab

Kako je rečeno "Srpskom telegrafu" među Slovacima, to nije slučajno. Igra Novaka Đokovića bila je prava magija od ulaska u svet tenisa zajedno sa Marijanom, pa do pre godinu dana kada je oterao Slovaka. Tad mu je sve krenulo po zlu. A onda se Vajda vratio u stručni štab i Nole se odmah preporodio.

TAJNA USPEHA

Da li slovački trener ima neke skrivene talente da predvidi sudbinu, da baci čini u skladu sa predrasudama za Rome, nije poznato. Međutim, Đokoviću je prava amajlija bio od početka saradnje. Zajedno su za 11 godina osvojili ukupno 67 trofeja, od toga 12 grend slemova i 30 mastersa. Dovoljno da i najvećeg skeptika ubedi da postoji neka viša sila, neka magija, a sada kad razumemo značenje Vajdinog prezimena znamo i koja. Ni jedan ni drugi nikad nisu priznali da postoji neka tajna veza, ali jesu isticali važnost da budu zajedno.

Srbinu krenulo po zlu kada je otpustio Slovaka, a uzdigao se odmah po povratku korenima

- Novak je fantastičan. Uvek je pokušavao da postigne najviše moguće u ovom sportu, ali je želeo i da posveti vreme svojoj porodici. Postoji i druga strana života, a Novak je, kao i svi mi, ljudsko biće. Emotivno sam patio kad smo se razdvojili jer smo toliko toga proživeli zajedno - rekao je Vajda po povratku u Noletov stručni štab.

SUKOB SILA

Da će on i ostati Srbinov trener, jer je prethodni period bio navodno probni, postalo je jasno u sredu. Tada je na Novakovom zvaničnom sajtu u rubrici trener ponovo upisano Vajdino ime. Tako je na kraju, na sreću po Đokovića i beli sport, romska sila pobedila. Slovak je spontano uspeo da istisne i gurua Pepea Imaza i razne reiki učitelje, što je u svakom slučaju bolja opcija. A očigledno je taj sukob sila bio problem pre godinu dana. Vajdine trenerske "moći" nisu mogle pod ruku sa drugim učenjima. Sad je sve ipak došlo na svoje, samo još da se ponovo počne sa osvajanjem trofeja.

67 trofeja osvojili Đoković i Vajda zajedno za 11 godina

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading