KO JE MARKO ČEKINATO? Novakov naredni rival nameštao mečeve u prošlosti!

Autor:

Sport

03.06.2018

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijan Marko Čekinato je rival najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću u četvrtfinalu Rolan Garosa, a malo je poznato da je pre dve godine bio suspendovan zbog nameštanja mečeva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Čekinato je 2015. namestio nekoliko mečeva

Čekinato je u julu 2016. bio suspendovan na 18 meseci i kažnjen sa 40.000 evra zbog nameštanja mečeva, objavio je Teniski savez Italije.

On je bio optužen da je namestio meč protiv Poljaka Kamila Majčrzaka na čelendžeru u Maroku u oktobru 2015. sa ciljem da zaradi novac od klađenja.

Isto to je uradio i u dubl meču u češkom Prostejovu kada je u paru igrao za Lukom Vanijem protiv Segeja Betova i Mihaela Elgina, takođe 2015. godine. 

Italijanski mediji podsećaju da je Čekinato koristio račun jednog od prijatelja kako bi se kladio na duele u ITF konkurenciji. Jednom se čak kladio na sebe da će pobediti. I uzeo je novac.

Zanimljivo da se za njegove ilegalne aktivnosti saznalo putem aplikacije WhatsApp. Čekinato je zaboravio da obriše konverzaciju sa prijateljem u kojoj se nalaze pojedinosti vezane za njegovo klađenje.

Međutim, Italijan se žalio, a onda su odbačene sve optužbe protiv njega, jer je Komisija za žalbe zaključila da su postojale nepravilnosti prilikom prikupljanja dokaza protiv Čekinata.

On je inače bio suspendovan do 17. januara 2018. godine.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading