Vesnik pobeda: KAD DOBIJE AGUTA, NOLE IDE DO ZAVRŠNICE!

Autor:

Sport

02.06.2018

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković savladao je u trećem kolu Rolan Garosa Španca Roberta Bautistu Aguta, a poučeni iskustvom iz prošlosti ovo bi mogao da bude dobar znak za Noleta pred nastavak turnira u Parizu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đokovićev put do završnice vodi preko Bautiste Aguta

U osam međusobnih duela Đoković je slavio čak sedam puta protiv Bautiste Aguta, a zanimljivo je činjenica da je u čak četiri navrata naš igrač na putu do same završnice turnira morao da eliminiše upravo poslednjeg rivala iz Pariza.

Priča je počela 2015. godine kada je na US Openu Đoković stigao do titule, ali je u trećem kolu izbacio upravo Bautistu Aguta.

Sledeće sezone dva puta se popeo na pobedničko postolje pošto je bio najbolji prvo na mastersu u Madridu, a zatim je tijumfovao i na Rolan Garosu. Tada je pobedio Bautistu u drugom kolu u glavnom gradu Španije, dok je na pariskoj šljaci bio bolji u šesnaestini finala.

Prošle godine je Novak takođe stigao do završnice preko Španca, ovog puta u Rimu, ali ga je Saša Zverev savladao u susretu za titulu.

Jedino gde nije uspeo da dođe do trofeja ili bar borbe za isti, je turnir u Dubaiju 2013. i 2014. godine. A jedini meč na kome je trijumfovao Agut bio je 2016. na mastersu u Šangaju u polufinalu.

Protivnik u osmini finala Rolan Garosa našem igraču biće još jedan Španac, ovog puta Fernando Verdasko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading