Đoković ide korak po korak: SAMO IGRANJE MEČEVA MOŽE DA ME VRATI U VRH!

Autor:

Sport

16.05.2018

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković uspeo je da se plasira u osminu finala turnira u Rimu pobedom nad Gruzijcem Nikolosom Bazilašvilijem i poručio da se polako vraća na željeni nivo, ali da mu je potrebno još mečeva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak ide ka završnici Rima

Đoković nije blistao čitavim tokom meča protiv Bazilašvilija, ali je na kraju bez većih problema uspeo da se domogne osmine finala.

- Za mene u ovom trenutku nema boljeg treninga od igranja mečeva. To je proces koji moram da prihvatim, moram da pokušam da igram svoj najbolji tenis ako želim da se vratim u vrh. Igranje mečeva je potpuno drugačije od treninga, pre svega zbog važnosti koju nosu svaki poen. Zato, želim da u Rimu igram što je moguće više mečeva - rekao je Novak.

Novak se osvrnuo i na činjenicu da su brojni favoriti završili svoje nastupe u Rimu već nakon dva odigrana kola.

- To je iznenađenje, ali na masters turnirima u vek postoji takva mogućnost. Nekada možda igrate sa teniserima koji su odlični na određenoj vrsti podloge ili se desi da neki odličan igrač u tom trenutku ima lošiji renking. Dimitrov je odličan teniser, ali je igrao sa Nišikorijem u drugoj rundi i nije imao sreće. Izner je igrao odlično na nekim prethodnim turnirima, ali je naleteo na Alberta Ramosa-Vinjolasa na šljaci. Isti slučaj je sa Timom, kojeg je izbacio Fonjini - objasnio je Đoković.

Naredni protivnik će biti Španac Ramos-Vinjolas protiv kojeg Novak ima stoprocentan skor, pošto ga je savladao u svih pet međusobnih duela.

- Igrali smo nekoliko puta i znam da me čeka težak meč. Njega je uvek veoma teško pobediti, a na šljaci je još teže - zaključio je Novak. 

Ovaj meč je zakazan za četvrtak 17. maj, ali neće početi pre 19:30 po srednjoevropskom vremenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading