Đoković mršaviji nego ikad: NOLE SE OSUŠIO, ali i dalje "upija energiju"

Sport

27.04.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković ne prestaje da šokira! Međutim, za razliku od nekih prethodnih godina, kada je to činio sjajnim tenisom koji je prikazivao, elokvencijom i šarmom, sada to radi u negativnom kontekstu: lošim rezultatima i, što je još gore, zabrinjavajućim mršavljenjem i "širenjem energije"!

Od starog Novaka ostao samo krst oko vrata

Najnovije iznenađenje priredio je snimak na kojem se vidi da je srpski teniser mršaviji nego ikada - bukvalno kost i koža! Osvajač 12 grend slem titula snimljen je kako se kupa u Sredozemnom moru tokom trajanja masters turnira u Monte Karlu, a rituali koje je tokom plivanja sprovodio govore da je i dalje okrenut svemu onome što mu je po mnogima negativno uticalo na karijeru.

Jedino što je ostalo od starog Novaka je krst koji ponovo nosi oko vrata

UPIJA ENERGIJU

Na petominutnom video-klipu se može praktično prebrojati svaka koščica na Noletovom telu, ali i videti kako naš najbolji teniser nekoliko sekundi gleda u Sunce i uzdiže ruke, baš onako kako je to radio u poslednje vreme kada je, kako je sam priznao, "slao ljudima energiju i upijao je od njih".

Ono što takođe ne raduje sve one kojima je Nole i dalje u srcu je ponovno druženje sa španskim guruom Pepeom Imazom, koji je sedeo u loži trenutno 12. tenisera sveta i svedočio porazu u 2. kolu turnira u Barseloni od Slovaka Kližana.

Jedino što je od starog Novaka ostalo je pravoslavni krst sa Hilandara oko vrata, koji je 2016. zamenio kristalom ametistom. Ipak, vratio se krstu, dok kamena koji simbolizuje spiritualnost više nema.

188 centimetara visok je Novak

77 kilograma težak prema zvaničnim podacima sa ATP sajta

14 titula samo osvojio Novak otkad ne jede meso

54 titule osvojio pre prelaska u vegetarijance

BEZ MESA TRI GODINE

Iako je u stručni štab vratio tim koji pobeđuje sa Marjanom Vajdom na čelu, očigledno se nije ponovo priklonio ishrani koju je praktikovao kada je bio broj jedan i kada je izgledao mnogo zdravije nego sada. Strah i trepet za protivnike bili su Novakovi mišići koji su se ocrtavali na celom telu, a istovremeno i žilavost i brzina, zahvaljujući kojima za njega nije bilo nedostižne loptice. Takva kondicija je sada prošlost jer nekadašnji broj jedan očigledno ne planira da odustane od vegetarijanske ishrane, a meso i dalje izbegava u širokom luku.

- Od avgusta 2015. ne jedem meso i iz etičkih i iz zdravstvenih razloga. Samo ponekad ribu, a proteina ima i u biljnoj hrani iako je u našoj kulturi meso nezaobilazno - rekao je jednom prilikom Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nebojša

27.04.2018 08:29

Napisao sam prošle godine da je on završio i da se nikada neće vratiti i stojim iza toga i vreme potvrđuje. Pogledajte i uporedite fotografije, on se sasušio ko haringa. Mozak je ispran i tu pomoći nema. Čim mu se vratio Pepe Imaz u ložu izgubio je brutalno od 140 igrača na svetu. Uspeh i takav mozak kao što ima Pepe Imaz vodi samo u nesreću i daj Bože da se završi samo prekidom karijere a ne i sa bolešću i krajem života i totalnim propadanjem pa i finansijskim. Žao mi je ali njemu pomoći nema dok se ne reši Pepe Imaza a neće ga se rešiti zbog Jelene i Marka..