Sve za decu: NOVAKOVA FONDACIJA FINANSIRA IZGRADNJU VRTIĆA KOD ŠAPCA!

Autor:

Sport

05.04.2018

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fondacija Novak Đoković izdvojiće 33,5 miliona dinara za izgradnju dečjeg vrtića u selu Prnjavoru kod Šapca.

Đokovićeva fondacija pomaže razvoj i lepše odrastanje dece

Sporazumom o saradnji, koji su potpisali predstavnici fondacije ;i grada Šapca, predviđeno je da će u narednom periodu, za potrebe projekta "Vrtić za srećnije detinjstvo", biti uradjena prenamena starog doma zdravlja.

Posle potpune rekonstrukcije, opremanja i adaptacije ovaj objekat moći će da primi do 150 mališana iz ovog, ali i obližnjih mesta. 

- Postavićemo novo igralište i obezbedićemo opremu neophodnu za rad sa mališanima. Novootvoreni vrtić delom će funkcionisati kao školica života. Deca će učiti po najmodernijim školskim programima, a za vaspitače će biti organizovane redovne obuke i seminari, kako bi stalno unapredjivali svoje znanje - rekla je rukovodilac odeljenja za implementaciju programa i projekata Fondacije Novak Djoković Gorana Džudža Jakovljević. 

U Prnjavoru živi oko 4.000 ljudi. To ukazuje, kako napominje Džudža, na veliki broj roditelja i mališana, kojima je vrtić neophodan. 

- Prepoznali smo veliki značaj ovog projekta za lokalnu zajednicu. Zbog toga ćemo se potruditi da, zajedno sa partnerima, u najkraćem mogućem roku obezbedimo moderan i potpuno opremljen prostor, u kojem će mališani iz Prnjavora, ali i obližnjih mesta moći da uče i razviju svoj pun potencijal - dodala je ona. 

Predsednik Skupštine Šapca Nemanja Pajić ;istakao je da je realizacija projekta "Vrtić za srećnije detinjstvo" od izuzetnog značaja za taj grad. 

Direktorka šabačke Predškolske ustanove "Naše dete", Sandra Mićić, u čijem će sklopu biti i nov vrtić u Prnjavoru, istakla je da donacija Fondacije "Novak Đoković" predstavlja veliku podršku za porodice i zajednicu iz ovog i okolnih sela. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading