AO: Titula Mladenovićevoj i Baboš

Autor:

Sport

26.01.2018

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvu zajednički Gren slem titulu osvojile su Kristina Mladenović i Timea Baboš. Francuskinja i Mđaraica su do trofeja došle pošto su u finalu Australijan Opena savladale Ruskinje Ekatrinu Makarovu i Elenu Vesninu sa 6:4, 6:3.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristina Mladenović i Timea Baboš

Na putu do prvog šampionskog naslova na jednom od četiri najveća turnira Mladenovićeva i Baboš su došle pobedivši dva najbolja dubla na svetu, pošto su pre drugih nosilaca u finalu, u četvrtfinalu savladale i prve favorite Čan i Hlavackovu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristina Mladenović i Timea Baboš

Daleko sigurnije su bile Mađarica i Franciskinja kada su ubacivale prvi servis. Napravile su gotovo duplo više vinera od rivalki (23-12), ali gotovo i duplo više neiznuđenih grešaka (18-10). Sve to govori koliko su zapravo kontrolisale poene protiv Ruskinja, koje nisu mogle da dođu do svoje igre.

Iako su Makarova i Vesnina prve došle do brejka u petom gemu prvog seta, uspele se da preuzmu inicijativu Baboš i Mladenović, te dva puta oduzmu servis rivalkama do kraja seta.

U seriji brejkomva u drugom stabilnije su bile Mađarica i Francuskinja, spasivši tri brejk lopte u poslednjem gemu, da bi potom iskoristile i prvu meč loptu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading