5 ODLUKA KOJE SU UBILE NOVAKA!

Autor:

Sport

24.01.2018

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković pogrešno je složio kockice u poslednjih godinu i po dana, koliko je igrao povređen. Bol se skupljao, a lakat trpeo sve veći pritisak. Zbog takvih katastrofalnih odluka mu je čak ugrožena i karijera. Umesto da prizna problem, da je povređen i na vreme napravi pauzu, Nole je doneo više kardinalnih odluka i samo srljao iz problema u problem. Pogrešno se lečio i nastavio da igra preko svojih mogućnosti, a bez rezultata.

NEIZVESNA BUDUĆNOST: Novak Đoković

Druge je krivio za sve što mu se dešava, a stare poznanike zamenio osporavanim savetnicima. Promenio je i način ishrane, a jedini rezultat su izgubljeni mečevi i poeni, izgubljeni kilogrami, ali i vreme, koje je presudno kod nekog ko je u 31. godini života. Ipak, pet pogrešnih odluka su ključne, a Srpski telegraf vam otkriva koje su tačno odluke uticale na to da Novak strepi za dalju karijeru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Beker

Šutnuo Bekera zbog Imaza

Sa Borisom Bekerom u stručnom štabu Novak je osvojio šest grend slem titula, ukupno 25 trofeja. Onda je u tim uvrstio gurua Pepea Imaza, a kada se ispostavilo da zbog njega ne radi dovoljno, Nemac se pobunio.

- Ili iz stručnog štaba ide Pepe Imaz ili ja - glasio je Bekerov ultimatum, koji je svojevremeno preneo Bild.

Odgovor je stigao 6. decembra 2016, kada je Boris dobio otkaz, a Španac ostao u timu da propoveda "ljubav i mir".

RepublikaFoto: instagram.com/djokernole
Novak Đoković

"Pojelo" ga bilje i zrnevlje

Kada je Nole otkrio da ima problem sa glutenom i izbacio ga iz ishrane, postao je najbolji teniser sveta. Međutim, od sredine 2015, prema ličnom priznanju, ne jede meso.

- Ja sam vegetarijanac. Ne jedem meso, samo ponekad ribu - otkrio je Đoković, a onda otišao u krajnost sa biljem, zrnevljem i raznim napicima. Dobronamerna kritika stizala je od prijatelja, teniskih stručnjaka i nutricionista, ali se Novak nije dao pokolebati. Mišići su splasnuli, a izgubio je i na brzini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading