(VIDEO) Serenin trener kritikuje Noleta: NOVA TEHNIKA SERVISA MU JE LOŠA...

Autor:

Sport

23.01.2018

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Serene Vilijams Patrik Muratoglu izjavio je da nova tehnika servisa Novaka Đokovića nije unapredila njegovu igru i da se odlučio za pogrešan potez koji dodatno opterećuje njegov lakat.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đokoviću nije preterano pomogla nova tehnika

Đoković je šest meseci pauzirao, tokom kojih je trenirao i pokušavao da unapredi svaki aspekt njegove igre. Međutim, Muratoglu je istakao da mu nije jasno zbog čega je Novak preuzeo novu tehniku prilikom servisa.

- Jednostavno, ne razumem. Prilikom pokreta za servis on dva puta opterećuje lakat. Prvo, kada priprema udarac, pokretom na gore odlaganjem kretanja glave reketa, što se prenosi na ruku, nakon čega sledi spoljna rotacija i savijanje pod pritiskom. Potom, pokret kada udara, kada koristi zglob gde je lakat opet pod pritiskom. Da je Novak promenio jednu od ove dve stvari, razumeo bih, ali ovo je previše - rekao je Muratoglu.

On smatra i da svaka promena servisa uglavnom negativno utiče na izdanja tenisera na terenu.

- Mnogo igrača je menjalo tehniku servisa, i to često. Nadal je to nekoliko puta radio. Njegov današnji udarac nema veze sa onim kada je prvi put osvojio Rolan Garos, sa 19 godina - dodao je trener Serene Vilijams. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading