ĐOKOVIĆ O RITUALU POSLE TRENINGA: To je molitva koja ide Bogu!

Autor: b92.net, Republika

Sport

22.01.2018

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je sa svojim timom uveo ritual na kraju svakog treninga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković briljira u Melburnu

Đoković se nakon odrađenih vežbi zagrli sa svima na terenu i tokom tog zagrljaja zajedno izgovaraju nešto što liči na molitvu.

- Jeste molitva. To je molitva koja ide ka bogu i zahvalnost za činjenicu da smo zdravi, da smo zajedno, što imamo mogućnost da budemo ovde i bavimo se onim što nam izaziva lepe emocije, sreću i radost. Taj trenutak kada se svi zagrlimo, koliko god kratko ili dugo trajao, meni daje neku vrstu veće povezanosti sa svim članovima tima - rekao je Đoković.

Srpski as oko vrata opet nosi pravoslavni krst sa Hilandara kao potvrdu da je raskrstio sa raznoraznim amajlijama i kamenjem. 



On je istakao da mu je veoma važan duhovni mir i dobra atmosfera u timu. 

- To je veoma bitno jer, iako sam individualni sportista, ovo je na neki način timski sport. Konekcija, hemija, uzajamno poštovanje u odnosu koje imam sa svima i zahvalnost višoj sili što smo u mogućnosti da budemo ovde. Praktikujem već dugi niz godina, na ovakav način sam radio i sa prošlim timom, možda ne baš posle svakog treninga, ali se trudim da nam to postane zdrava rutina - zaključio je Đoković.

Đoković će u ponedeljak u osmini finala igrati protiv Hjeona Čunga od 9 sati po centralnoevropskom vremenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading