FRANCUSKA ŠAMPIONKA OTVORILA DUŠU: Bila sam na ivici smrti zbog momka i teške bolesti

Autor:

Sport

09.01.2018

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska teniserka Marion Bartoli izjavila je da su je porodični problemi i bolest naterali da se povuče iz sporta.

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marion je 2013. osvojila Vimbldon, a onda se povukla iz tenisa

Bartoli (33) je krajem prošle godine objavila da se vraća tenisu. Ona je odlučila da prekine penziju i da se na teren vrati ove godine. Francuskinja je 2013. osvojila Vimbldon, a potom je odlučila da prekine karijeru. Francuskinja je u karijeri osvojila osam WTA titula, a najbolji plasman je imala u januaru 2012. kada je bila sedma teniserka sveta.

- Pre virusa sam mnogo kilograma izgubila zbog svog bivšeg, koji mi je napravio pakao od života. On je zaista bio totalni kreten, Mnogo sam naučila iz svega toga… Zbog svog karaktera, prihvatala sam neprihvatljive stvari i govorila sebi da nije ozbiljno, a na kraju sam bila potpuno uništena. Izgubila sam mnogo na težini, bila sam slaba, to mi je uticalo na imuni sistem i onda me je virus dokrajčio. Bila sam ekstremno mršava, a da to nisam ni primećivala - prisetila se Bartoli.

Ona je podsetila da je bila na ivici smrti, ali je uspela da pobedi tešku bolest. Najavila je da će ove godine igrati na turniru u Majamiju.

- Iskreno, neću da trpim da igram čelendžere, igrala sam ih sa 16, neću sa 33 godine. Ako se vraćam, želim da igram velike mečeve na velikim stadionima. Želim da povratim bolju sliku o sebi u svojim očima, zato je ovaj povratak dupli proces i zato ulažem toliko. Delom zato što želim da pobegnem ovoj bolesti i da dokažem da, uprkos tome što su me centimetri delili od smrti, ponovo mogu da budem tri sata na terenu i da pobedim. A drugi razlog jeste što me je momak ponižavao svakog dana. Svakog dana, na podmukao način, činio je da se osećam bezvredno. Oduzeo mi je svaku radost života. Želim da dokažem da mogu da ustanem - poručila je Bartoli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading