FILIPUSIS: Novak može da ponovo na čelo ATP liste, ali...

Autor:

Sport

09.01.2018

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši australijski teniser Mark Filipusis izjavio je da Novak Đoković može ponovo da se vrati u svetski vrh, ali ne odmah.

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filipusis je pohvalio Đokovića

Đoković je zbog povrede lakta pauzirao pola godine. On je propustio drugi deo prošle godine, a na teren vratiće se u sredu na egzibiciji u Melburn. Srpski teniser će potom igrati na prvom grend slem turniru sezone, Australijan openu.

- Sjajno je što se Đoković i Vavrinka vraćaju. Međutim, mislim da im je potrebno još mečeva i turnira kako bi se vratili na prepoznatljiv nivo - rekao je Filipusis.

Australijanac je istakao da Đoković može ponovo u vrh ATP liste. Srbin je trenutno 14. na ATP listi.

- Naravno da može ponovo do prvog mesta i da osvaja najveće turnire. Ali, protekle godine sve je bilo do glave kod njega, te mentalne snage, On je momak koji je bio neizemerno jak i mentalno snažan, tako da niko nije želeo da igra sa njim u pet setova. U jednom periodu niko nije mogao da ga pobedi u pet setova, niko... - podsetio je Filipusis i nastavio:

- Možda će mu ova pauza pomoći da vrati svoju motivaciju. Federer je doneo najbolju odluku kada je pauzirao, a nadam se da je i ova Novakova takođe.

On je za kraj istakao da smatra da će Australijan open da osvoje Rodžer Federer ili Rafael Nadal.

- Da budem iskren, mislim da će titulu osvojiti Federer ili Nadal - kazao je Filipusis. 

Australijan open biće održan od 15. do 28. januara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading