CICIPAS ISKRENO O OPTUŽBAMA: "Smešno je! Ne obraćam pažnju na takve stvari"

Autor:

Sport

28.01.2022

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzavrele su emocije kadgod se sastanu Medvedev i Cicipas, pa drugačije nije bilo ni ovog puta!

CICIPAS ISKRENO O OPTUŽBAMA: "Smešno je! Ne obraćam pažnju na takve stvari"

Foto: Tanjug/AP

Stefanos Cicipas

Iako veoma mladi, dugu istoriju međusobnih duela imaju Danil Medvedev i Stefanos Cicipas. Sve je počelo sukobom u Majamiju 2018., a nedavno je Cicipas otkrio u kakvim su trenutno odnosima.

Nije Grk uzbuđen previše zbog optužbi Medvedeva za koučing tokom njihovog duela.

- Poraz je poraz. Ja sam osoba koja se bori do poslednjeg poena. Igrao je bolje. Dobro, bolji tenis je igrao. Uzeću samo najboljeg iz ovoga. Ne fokusiram se na negativne stvari. Duga sezona je pred nama, sa mnogo prilika. Uvek pokušavam da napredujem, fizički, mentalno. Današnji nastup je lekcija za ubuduće - rekao je Cicipas i dodao:

- Igrao sam bolje nego prošli put. Prošle godine sam bio preumoran nakon pet setova sa Nadalom. Nisam se oporavio na način na koji sam želeo. Sada sam osećao udarce, mentalno sam bio dobro. Blizu sam bio. Taj-brejk prvog seta je bio važan. Osećam da sam mogao da ga dobijem. Možda sam drugačiju taktiku da primenim.

Danil Medvedev pobesneo je na glavnog sudiju meča pred kraj drugog seta, zbog, kako je Rus primetio konstantnih saveta sa tribina od strane Cicipasovog oca, a ujedno i trenera.

- Sigurno da je to smešno. Smešno je. Ne obraćam pažnju na takve stvari. Znam da igrači vole da rade te stvari kako bi te izbacili psihički iz ritma. Možda je to taktika - zaključio je Cicipas koji tvrdi da nije pričao sa ocem tokom meča.

Negirao je Grk da je dobijao bilo kakve savete, a sve i da ih je dobio, on kaže da ne postoji mogućnost da ih čuje zbog ogromne buke koju proizvodi publika.

- Nisam, ne čujem ništa dok igram. Publika je glasna, moraš da imaš super-sluh kako bi čuo šta ti trener govori. Pre neki dan sam se smejao kad sam igrao protiv Pera. Dobio sam opomenu iako je moj trener bio pet kilometara dalje od mene. To je bio najsmešniji trenutak na AO - istakao je četvrti igrač sveta i dodao:

- Navikao sam. Sudije uvek obraćaju pažnju na moj boks, ne na protivnikov. Osećam se da sam žrtva već dugo vremena. Sudije ne razumeju da ja ne čujem ništa dok igram. Poslednja stvar koju želim jeste da mi neko daje savete i govori šta da radim dok igram.

Ovo je bio osmi duela Cicipasa i Medvedeva, a nakon ovog meča Rus vodi 6:2!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading