ŠAMAR IZ VELIKE BRITANIJE: Novak Đoković je UDARNA VEST - sada je SVE JASNO!

Autor:

Sport

23.01.2022

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj deportacije Novaka Đokovića okupirao je pažnju svetske javnosti, a tom temom detaljno se bavio britanski "Gardijan". On je uputio niz oštrih kritika na račun imigracione politike Australije i tamošnjeg zakonodavstva vezanog za ulazak u zemlju.

ŠAMAR IZ VELIKE BRITANIJE: Novak Đoković je UDARNA VEST - sada je SVE JASNO!

Foto: Tanjug/AP

"Gardijan" smatra da su australijski zakoni diskriminatorni, odnosno da ostavljaju prostor za malverzacije i manipulacije. Kao krunski dokaz, Britanci navode diskreciona ovlašćenja ministra za imigracije, koji u svakom momentu može da poništi nečiju vizu, čak iako je dodeljana u skladu sa procedurom.

 

 

Upravo je to učinio Aleks Houk potpisavši odluku o poništavanju Đokovićeve dozvole za boravak na najmanjem kontinentu, a u tekstu se poziva na neophodnost ukidanja ovog propisa. Naime, postavlja se pitanje tretmana velikog broja izbeglica i tražioca azila. "Gardijan" se javno zapitao šta se dešava sa hiljadama onih koji pokušavaju da uđu u Australiju, a nemaju novca i uticaja poput Novaka. Slučaj "Đoković protiv Australije" okončan je kroz desetak dana, dok slični procesi umeju da traju i mesecima jer nisu pod budnim okom javnosti.

Republika

Foto: Tanjug/AP;Printscreen

Aleks Houk i Novak Đoković

Za kraj, Britanci navode da Australija svojom imigracionom politkom svesrdno krši ljudska, građanska i politička prava, netipično za jednu demokratsku državu u 21.om veku.

Bilo kako bilo, slučaj Srbina osvetlio je temeljne probleme sa kojima se suočava Australija, poznata kao država sa najrigoroznijim normativima u čitavom zapadnom svetu...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ali

23.01.2022 14:33

Nemoj samo britanci da ga brane, nece izaci na dobro.

Odgovori 29 0