BRUTALAN ODGOVOR PETKOVIĆEVE: Novak će OBORITI rekord sa ili bez Melburna!

Autor:

Sport

20.01.2022

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U autorskom tekstu za nemački Cajt, koji prevodi Dojče Vele, Petkovićeva kaže da u ovom slučaju situaciju ne možemo da gledamo kao crnu ili belu, već da se u njoj mnogo toga prepliće. I svi nose svoj deo odgovornosti.

BRUTALAN ODGOVOR PETKOVIĆEVE: Novak će OBORITI rekord sa ili bez Melburna!

Foto: Tanjug/AP

- Jedna strana sada misli da je Novak bahati egoman, koji je sam kriv za sve, jer neće da se vakciniše. Druga strana ga predstavlja kao žrtvu i politički simbol, na kojem treniraju strogoću. Istina je: Oboje je tačno, i to na kompleksan način istovremeno, jedno sa drugim u žestokoj protivrečnosti - navodi Petkovićeva.

- Novak i ja smo isto godište, 1987. Moja poslednja dva meseca apsolutnog odricanja za Novaka su istih takvih 20 godina. Kada posle dve nedelje teškog treninga poželim da popijem pivo, onda to i uradim. Novak ne. Kada jednom nedeljno odem u kafe, da bi kratko boravila u svetu koji se ne sastoji isključivo od belih linija i zvuka udarca reketa o tenisku lopticu, onda mi samo svaki drugi put pođe za rukom da ne naručim kolač. Koliko ja znam, Novak je nešto slatko pojeo poslednji put u jednom srpskom restoranu, to su bile palačinke sa medom bez glutena. Znam to tačno, jer sam bila tu i pitala sam se još tada šta sve sme - navodi Petkovićeva.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Verovatno se pitate kakve to sad veze ima? Evo odgovora:

- Kada Novak pazi na to šta unosi u telo, za mene je to mnogo verodostojnije od one devojke koja mi u Njujorku pred restoranom brze hrane sa burgerima objašnjava da neće da se vakciniše jer ne želi da u svoje telo ’unosi toksične stvari’. A pri tome je još s uživanjem povukla dim iz cigarete koju je sama smotala.

I za kraj:

- Novak će oboriti rekord u broju osvojenih grend slem turnira, sa ili bez Melburna. Australijan Open biće i dalje održavan. Australija će se i dalje držati svog strogog imigracionog zakona. Šta smo naučili u svemu tome? Možda, da se sport sve više politizuje, jer je lakše da energiju usmerimo na simbole, nego na realne, bolne stvari. Naime, o izbeglicama koji u deportacionom hotelu katkad deset godina čekaju novosti - završava Andrea Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (2)

Loading
Niko ne sumnja

20.01.2022 13:51

Naravno da hoće. Samo da se vakciniše.

Teniser

20.01.2022 14:57

Bravo Andrea ... Srećno i sve najbolje u novoj sezoni, da konačno prođe bez povreda i bola.

Odgovori 12 0