ITALIJANKA PORUČILA NOVAKU: Druže, ti si budala!

Autor:

Sport

18.01.2022

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvek je bio drugačiji u svojim izborima, od hrane do prijateljstava, uvek su to bile vrlo lične odluke - ističe italijanska teniserka i Novakova prijateljica Flavija Peneta.

ITALIJANKA PORUČILA NOVAKU: Druže, ti si budala!

Foto: Tanug/AP

Peneta je stala uz prvog tenisera sveta posle deportacije iz Australije, rečima da će uvek biti uz svog prijatelja, ali da ona ne bi ostala tamo da se bori za nastup na "Ozi openu".

- Teško mi je da razumem... Nole je uvek bio drugačiji u svojim izborima, od hrane do prijateljstva, uvek je donosio veoma lične odluke. Za to je imao podršku od supruge Jelene, koja je uvek uz njega. O proterivanju iz Australije teško mi je da se izrazim. Mogu samo da kažem da mi je veoma žao jer ne sumnjam da je Đoković dobar čovek, svakako ne predstavlja opasnost za javnost - počela je Peneta razgovor za italijanski list Korijere dela Sera.

Kako kaže, iz ovog ugla je bolje da nije ni krenuo u Australiju.

- Naravno da bi bilo bolje da ostane kod kuće i ne izaziva Australiju, zemlju koja apsolutno ne deli ovaj stav i koja je izašla iz veoma dugog zaključavanja, nametnula kaznene restriktivne mere građanima.

 

 

- Nole ima veliku želju da napravi taj rekord, šampioni su takvi, imaju vatru koja gori u sebi, kao Serena Vilijams koja je napunila 40 godina, a ne odustaje. Veliki šampioni nemaju ograničenja ili ih ne mogu prepoznati, u tome je njihova snaga. Pobeda je za njih droga, neodoljiva privlačnost. Da li ste videli šta se desilo čim je dobio vizu? Nole je izašao iz hotela za izbeglice i otišao na trening. Ovako se ponašaju samo oni koji imaju neverovatan fokus ka cilju.

Peneta kaže da bi svako trebalo da ima pravo na izbor:

- Imam nevakcinisane prijatelje koji se ne zovu Novak Đoković. Ja sam za slobodu izbora. Odluke koje donosim svoju decu i sebe su lične, ima majki koje su se vakcinisale u trudnoći, a ja sam čekala da se porodim, tako da moj izbor nije pao i na moju ćerku. Mislim da jeste, ali ne utičem ni na koga. Da mi je sad Nole ovde rekla bih mu "Druže, ti si budala, mogao si mirno da ostaneš kod kuće sa ženom i decom".

Deportaciju ipak smatra preoštrom.

Sve je manje prostora da se igra tenis za nevakcinisane, pošto dolaze poruke iz svih delova Evrope da će cepljenje biti obavezno.

- Nevakcinisanima će biti pakao - zaključila je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (2)

Loading
Jelena Marinkovic

18.01.2022 14:32

Naslov uopšte ne odgovara tekstu ali klikovi su klikovi ..evo i mene je privukao..kako vi novinari spavate sa takvom savescu.uzasss

Odgovori 14 0
Johan

19.01.2022 01:48

Pa odlično nek im igraju vakcinisani ,tj. vakcine .